ep archivo   una de las instalaciones del palacio de la bolsa de madrid con paneles del ibex a 27 de
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha baixat un 0,84%, fins als 9.105.70 punts, després d'avançar gairebé un 1,4% aquest dilluns, aprofitant la jornada de Tots Sants, després de tancar octubre per sobre de la barrera dels 9.000 punts. Els 9.200 dòlars es van assolir en rang intradiari, però no es van consolidar al tancament, encara que les sensacions, des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, no poden ser millors.

  • 11.327,70
  • 0,25%

"Divendres passat advertíem que, per fi, l'IBEX començava a 'treure el cap' per sobre de la important resistència dels 9.050 punts", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Un atac cap als màxims anuals (9.310 enters) semblava imminent", afegeix.

"El problema és que una mica més amunt, al voltant dels 9.400-9.450 punts, tenim una altra important zona de control que se'l pot ennuegar al nostre selectiu. Ja que es tractaria de la part alta del canal baixista pel qual s'està desplaçant el preu des dels màxims històrics de finals de 2007”.

Per valors, els més baixistes han estat les acereries Acerinox i ArcelorMittal, juntament amb altres valors com Fluidra, Siemens Gamesa i IAG. Per part seva, PharmaMar ha rebotat després d'explicar a la CNMV que no hi ha motius per a la seva forta correcció borsària de les últimes jornades.

REUNIÓ DE LA RESERVA FEDERAL I RESULTATS

Sobre la reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed) d'aquesta setmana, el consens anticipa que el banc central confirmarà l'inici del tapering. És a dir, que començarà a reduir el programa de compra mensual d'actius, valorat en 120.000 milions de dòlars, iniciat per mitigar els efectes de la pandèmia.

En aquest sentit, el consens anticipa una reducció gradual de les compres en 15.000 milions de dòlars, amb l'objectiu de liquidar el programa a mitjans del proper any. També seran molt seguits els comentaris del president Jerome Powell sobre la inflació i el caràcter transitori, que va camí de transformar-se en persistent.

De moment, serà la cita més important en aquesta arrencada de novembre, que continuarà marcada també aquests primers dies per la presentació de resultats empresarials. Aquesta setmana, les cites seran amb Telefónica, Endesa, Amadeus i Naturgy.

"Caldrà seguir molt atents el que diguin totes elles sobre el potencial impacte dels colls d'ampolla a les cadenes de subministraments, durant els propers mesos, en els seus negocis, que estan començant a llastar les produccions i els marges, en impulsar a l'alça els preus de les primeres matèries, dels productes intermedis i de l'energia", indiquen els experts de Link Securities.

"Molt temem que hi haurà companyies que, si bé fins ara han estat capaces de defensar els seus marges gràcies a la fortalesa de la demanda, per la qual cosa publicaran unes xifres trimestrals molt positives, es veuran forçades a revisar a la baixa les seves expectatives de resultats per als propers trimestres", opinen.

CIMERA CLIMÀTICA COP26

A més, els mercats europeus segueixen a prop el desenvolupament de la cimera climàtica COP26 a Glasgow, que va arrencar aquest diumenge. Dilluns, es van sentir importants declaracions de diversos líders mundials que van estirar les orelles al món per la seva inacció davant del canvi climàtic o van detallar els seus plans per complir els objectius de reducció d'emissions de CO2.

A causa de la magnitud de la cimera i el moment excepcional les expectatives són elevades que s'assoleixi "un nou acord mundial per reduir dràsticament les emissions i mitigar els pitjors impactes de l'escalfament global", indiquen els experts d'RBC.

L'agenda de dimarts ha estat marcada per la macro, amb la publicació dels PMI manufacturers de diverses nacions europees, incloent-hi Espanya. Les dades han mostrat que la taxa de creixement es va continuar desaccelerant al mes passat, a causa dels problemes a les cadenes de subministrament.

Al nostre país, el govern de coalició ha anunciat un acord per derogar la reforma laboral després d'una reunió a tres bandes entre Pedro Sánchez, Nadia Calviño i Yolanda Díaz, que ara haurà de ser negociada amb sindicats i empresaris.

A Àsia, ha estat notícia el Banc de la Reserva d'Austràlia, que ha mantingut el tipus d'interès oficial en el mínim històric del 0,1%, però ha avançat les previsions econòmiques, cosa que significa que els tipus d'interès probablement pujaran abans de 2024. Les borses del continent asiàtic han deixat signe mixt, amb importants pujades per al Kospi sud-coreà de l'1,53%, amb Samsung impulsant la borsa local amb alces del 3%.

ALTRES MERCATS

El barril de petroli tipus Brent cau un 1% fins als 83,82 dòlars.

El barril de petroli West Texas baixa un 1%, fins als 83,15 dòlars.

L'unça d'or cedeix un 0,2%, fins als 1.792 dòlars.

L'euro/dòlar baixa un 0,2%, fins als 1,1584 dòlars.

El bitcoin puja un 3,5%, fins als 63.234 dòlars.

El rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa fins als 0,532%.

Noticias relacionadas

contador