dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse dow jones industrial average nasdaq subway platform sign unsplash
Sharecast / Martin Ceralde via Unsplash

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest divendres després de les suaus vendes de dijous i amb el Dow Jones coquetejant amb els 40.000 punts, cota que va superar, per primera vegada, ahir a la jornada durant les operacions intradia (encara que es va girar lleugerament a la baixa a la recta final del dia). L'S&P 500, per part seva, també es manté cotitzant per sobre de les 5.300 punts gràcies a l'IPC d'abril.

  • 38.589,16
  • -

I és que la moderació dels preus als Estats Units ha animat el mercat davant l'expectativa que la Reserva Federal (Fed) pugui baixar els tipus d'interès per primer cop al setembre.

A aquest optimisme també hi han contribuït unes vendes al detall més fluixes del que s'esperava, que van ser rebudes com una "benedicció" en un nou cas de "males notícies que són considerades bones per als interessos dels mercats".

"Els inversors van continuar elucubrant sobre quan començaran els bancs centrals a reduir les taxes d'interès oficials, cosa que, a més, segueixen 'fomentant' els diferents membres, tant del Consell de Govern del BCE com del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) de la Reserva Federal (Fed), que, en les intervencions públiques, no deixen d'opinar sobre el tema", comenten a Link Securities.

En base a l'opió d'aquests experts, als EUA la posició de la majoria dels membres del FOMC sembla que advoquen per mantenir una política monetària restrictiva fins que aquesta tingui el seu efecte en l'economia, alentint-ne el creixement, i aconsegueixi, per tant, reconduir la inflació fins a l'objectiu del 2%, establert pel banc central nord-americà.

Per això, i a la recerca d'alguna pista sobre els propers moviments de la Fed, els inversors estaran atents a les paraules de Christopher Waller, governador de la Reserva Federal, Neel Kashkari, president de la Fed de Minneapolis, o Mary Daly, presidenta del Banc de la Reserva Federal de San Francisco.

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana en verd liderada pel Nasdaq, que avança un 2,2%, seguit de l'S&P 500, que puja un 1,4% i el Dow Jones, que registra alces del 0,9%.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Reddit es dispara un 15% a Wall Street després d'anunciar un acord amb OpenAI que permetrà al fabricant de ChatGPT utilitzar el contingut de la companyia de xarxes socials per entrenar els seus models d'intel·ligència artificial (IA).

A més, les accions de GameStop baixen un 26% aquest divendres després que la companyia anticipés una caiguda de les vendes al primer trimestre i anunciés que llançarà al mercat un màxim de 45 milions de nous títols,

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,03% (79,25 dòlars) i el Brent avança un 0,05% (83,27 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,10% (1,0857 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,83% (2.405 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,404% i el bitcoin suma un 1,33% (66.157 dòlars).

Noticias relacionadas

contador