rba australia
Alberto Sánchez

El Banc de la Reserva d'Austràlia ha mantingut el tipus d'interès oficial en el mínim històric del 0,1% a la reunió de novembre, però ha avançat les previsions econòmiques, cosa que significa que els tipus d'interès probablement pujaran abans del 2024.

El Banc de la Reserva d'Austràlia ha enviat el senyal més contundent fins ara que les mesures d'emergència que va introduir per donar suport a l'economia durant la pandèmia de la Covid retrocediran, aplanant el camí per a una pujada dels tipus d'interès abans del que esperava.

Com s'esperava, el banc central va deixar l'objectiu del tipus d'interès oficial al mínim històric del 0,1% anual fixat durant la reunió del consell del novembre de l'any passat. Tot i això, l'atenció dels analistes es va centrar en el canvi de llenguatge dels seus comentaris.

Les declaracions dels mesos anteriors assenyalaven l'any 2024 com el seu "escenari central", en què la inflació se situaria "de manera sostenible" dins del seu rang objectiu del 2%-3%.

El repunt recent de la inflació subjacent fins al 2,1% durant el trimestre del setembre -entrant en aquest rang objectiu per primera vegada en sis anys- i altres signes recents de recuperació de l'economia des de l'aixecament dels bloquejos de la delta Covid- 19 a Nova Gal·les del Sud, Victòria i el Territori de la Capital Australiana han donat confiança a l'RBA per avançar aquesta data fins al 2023.

Noticias relacionadas

contador