dispositivos pharmamar

La companyia biotecnològica PharmaMar ha assenyalat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que no hi ha cap raó per explicar la seva caiguda borsària de les últimes jornades, que va ser especialment rellevant aquest dilluns, quan el valor es va enfonsar un 10%, fins a mínims des de l'abril del 2020.

  • 47,62€
  • 0,21%

"Atesa la severa correcció del valor de les accions de PharmaMar registrada durant les últimes dues sessions de mercat, la companyia comunica que no té coneixement de cap raó des del punt de vista de fonamentals ni notícies sobre el grup PharmaMar que poguessin justificar aquesta caiguda del valor de les accions", ha explicat en un comunicat enviat al regulador dels mercats.

Divendres ja va registrar un descens proper al 4%, i des del seu màxim registrat l'octubre del 2020, Pharma Mar es deixa més de la meitat de la cotització borsària.

La setmana passada, la companyia va presentar un benefici net de 54,7 milions d'euros fins al setembre, una xifra força menor al que va aconseguir durant el mateix període de l'any passat, quan va guanyar més de 131 milions d'euros.

Els ingressos recurrents, conformats per les vendes netes més els regalíes rebuts de les vendes realitzades pels seus socis, van augmentar fins als 119 milions d'euros, un 31% més respecte al mateix període de l'exercici anterior.

Com ja va passar durant trimestres anteriors, l'increment dels ingressos recurrents es deu sobretot al bon comportament del negoci d'oncologia. Els ingressos per vendes en oncologia han pujat un 21%, fins als 88,7 milions d'euros.

Pharmamar va destacar el creixement d'ingressos de Zepzelca (lurbinectedina) a Europa sota el programa d'autorització d'ús compassiu, que va assolir els 23,3 milions d'euros, un 77,7% més respecte al mateix període de l'exercici anterior. Les vendes totals de Yondelis (trabectedina) es van mantenir a nivells similars als de l'exercici anterior: 56,5 milions d'euros.

Els ingressos per regalíes van assolir durant els nou primers mesos de l'any els 27,2 milions d'euros, davant els 7,4 milions d'euros del mateix període de l'exercici anterior. Aquest creixement important es deu principalment als ingressos per regalíes rebuts del seu soci Jazz Pharmaceuticals, que van ser de 25,2 milions d'euros i es generen com a conseqüència de les vendes de lurbinectedina per part del seu soci als EUA. Atès que Jazz Pharmaceuticals encara no ha comunicat els seus resultats del tercer trimestre del 2021, els regalíes registrats al tercer trimestre del 2021 són una estimació basada en la informació disponible.

Els ingressos per acords de llicència es refereixen, tant el 2020 com el 2021, a l'acord de llicència subscrit amb Jazz Pharmaceuticals el 2019, i arriben als 24,4 milions d'euros, enfront dels 130,4 milions d'euros el setembre del 2020. Aquesta diferència es deu al registre comptable com a ingrés del pagament inicial de l'acord de llicència, així com a la fita per l'aprovació de lurbinectedina als Estats Units. Tots dos esdeveniments es van produir al primer semestre del 2020.

Amb tot això, el total d'ingressos de PharmaMar va ser de 143,9 milions d'euros, enfront dels 222,2 milions d'euros el mateix període del 2020, que incloïen el pagament inicial de l'acord de llicència amb Jazz Pharmaceuticals i de la fita per l'aprovació de lurbinectedina als Estats Units.

PharmaMar va tancar el setembre amb una tresoreria (caixa i equivalents més inversions financeres) de 222 milions d'euros i un deute total de 50,7 milions d'euros. Això suposa una caixa total neta de 171,3 milions d?euros.

Noticias relacionadas

contador