ep autobus de solaris caf 20211102102704
CAF

El Grup CAF (Construccions i Auxiliar de Ferrocarrils) ha aconseguit tres nous contractes per al subministrament d'autobusos elèctrics a Europa. En concret subministrarà 14 unitats de 24 metres per a la ciutat danesa d'Aalborg, 30 unitats elèctriques per a la localitat italiana de Gènova, així com 24 unitats per a Barcelona. La suma dels contractes esmentats és d'aproximadament 45 milions d'euros.

CAF

  • 34,70€
  • -1,70%

Solaris s'ha adjudicat el contracte per al subministrament de 14 unitats elèctriques del model Urbino 24 per a l'operador danès Tide Bus, de la ciutat d'Aalborg, a Dinamarca. Es tracta d'una comanda única a nivell europeu, tant pel que fa a la longitud del vehicle -24 metres- com a l'especial del seu disseny, anomenat MetroStyle.

Aquest model és una solució idònia per a ciutats amb més trànsit de passatgers, estant especialment dissenyats per a rutes de Bus Rapid Transit (BRT). Aquest model de vehicle de 24 metres es va presentar al públic per primera vegada a la fira Busworld Europe 2019 celebrada a Brussel·les, amb l'objectiu de crear una plataforma per a la seva futura producció en sèrie, sent-ne aquesta comanda per a l'operador danès la primera d'aquest exclusiu vehicle biarticulat amb propulsió elèctrica.

El vehicle estarà equipat amb dos motors de tracció amb una capacitat total de 240 kW, que propulsaran dos eixos motrius, i un paquet de bateries Solaris High Energy amb una capacitat total de més de 700 kWh, que es carregarà mitjançant un endoll. Pel que fa al seu interior, cada seient disposarà d'un port USB per a dispositius mòbils i comptaran amb il·luminació LED d'última generació.

NOU CONTRACTE A ITÀLIA

Solaris ha aconseguit un altre èxit en aquest segment, guanyant la licitació per al lliurament de 30 autobusos elèctrics a l'operador AMT (Azienda Mobilità i Trasporti SpA) de la ciutat de Gènova. La inversió en material rodant zero emissions forma part de l'ambiciós pla de l'operador italià per electrificar completament la flota d'autobusos de la ciutat.

Els vehicles encarregats per AMT arribaran a la capital de la regió de Ligúria al primer trimestre del 2022 i es distingiran pel seu equipament innovador i la seva seguretat. L'autobús model Urbino 12 tindrà una capacitat per a 24 passatgers asseguts i disposarà també del sistema MirrorEye, que incrementa la seguretat durant la conducció.

Aquesta comanda confirma el lideratge de Solaris al camp de l'electromobilitat a Itàlia, on avui més de la meitat dels autobusos elèctrics que circulen per les ciutats italianes són vehicles subministrats pel Grup CAF, de fet, l'any 2020 la empresa va aconseguir pràcticament el 70% de la quota de mercat d'autobusos elèctrics subministrats al país transalpí.

I UN NOU CONTRACTE A BARCELONA

L'operador de transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona (TMB) ha tornat a triar autobusos elèctrics fabricats pel Grup CAF per incorporar-los a la flota. En concret, 24 nous vehicles elèctrics del model Urbino 12 arribaran a la capital catalana a finals del 2022.

Els vehicles que es lliuraran a Barcelona seran alimentats per bateries Solaris High Energy, podent ser recarregats tant mitjançant pantògraf com amb tecnologia plug-in. Són vehicles extremadament silenciosos i lliures d'emissions, que amb la configuració adequada de bateries i infraestructura, poden circular fins a 24 hores al dia.

L'any 2015 es van incorporar per primer cop vehicles Solaris a la flota de l'operador TMB. Des de llavors, tots els vehicles que Solaris ha subministrat a TMB compten amb sistemes de propulsió de tipus híbrid o elèctric.

Noticias relacionadas

contador