ep un panel del ibex en el palacio de la bolsa a 12 de enero de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

Després d'una setmana passada tranquil·la, durant la qual va tancar amb alces acumulades del 0,6%, l'IBEX ha avançat de forma moderada aquest dilluns i ha atacat la resistència dels 8.866 punts (8.838,70, +0,36%) Els mercats no han comptat avui amb la referència de Wall Street, tancat per la festivitat de Matin Luther King.

  • 8.406,00
  • -0,83%

Dins de l'IBEX, han destacat les alces en Sabadell (després d'una millora d'HSBC), Bankinter (presenta resultats aquest dijous) i Naturgy, mentre que Grifols, Aena i Repsol han estat els més baixistes.

A Àsia, el to mixt ha dominat la sessió, amb revaloracions al Nikkei i el Xangai i descensos al Hang Seng.S'hi han publicat referències macro rellevants.

Així, les xifres de l'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina van mostrar que l'economia xinesa va créixer el 8,1% el 2021, lleugerament per sota de les expectatives del mercat d'un creixement al voltant del 8,4% l'any. Al quart trimestre, el PIB de la Xina va augmentar un 4% respecte a l'any anterior, i va superar la previsió del consens, que preveia un augment del 3,6%.

La producció industrial també va augmentar i va superar les expectatives, però les vendes al detall van tenir un creixement més apagat (1,7% enfront del 3,9% previ i l'estimació del 3,7%).

Així mateix, el Banc Popular de la Xina ha baixat els tipus fins al 2,85% des del 2,95%.

D'altra banda, cal destacar que aquest dilluns hi ha reunió d'Eurogrup i comença el Fòrum Econòmic de Davos, que s'estén fins divendres. Com va passar el 2021, no serà presencial a causa de la Covid. La intenció és reunir-se presencialment, si la pandèmia ho permet, a finals de juny d'aquest any.

El president xinès, Xi Jinping, ha alertat sobre les "tràgiques conseqüències" que suposa la confrontació global i ha apostat per la cooperació entre països com a única solució davant la crisi actual. També ha destacat els "efectes indirectes negatius greus si les principals economies fan una frenada o un gir en les seves polítiques

ATACANT RESISTÈNCIES

L'IBEX està atacant la resistència dels 8.834 punts, nivells clau a curt termini.

"Atents a un tancament per sobre d'aquests preus. Si aconsegueix superar-los, és molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts. Si al final aconsegueix definir-se a l'alça, no descartem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.200 punts”, apunten els analistes de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1415 dòlars (+0,01%). El petroli cau de forma moderada, amb el Brent als 85,87 dòlars i el WTI als 83,81 dòlars.

L'or puja un 0,3%, fins als 1.821 dòlars, i la plata avança un 0,7%, fins als 23,08 dòlars.

El bitcoin es deixa un 1%, als 42.552 dòlars, i l'ethereum perd un 2,25%, fins als 3.258 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa a l'1,793% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys puja fins al 0,654%.

Noticias relacionadas

contador