china dl flag asia
Pixabay

El producte interior brut (PIB) de la Xina va créixer un 8,1% el 2021, segons dades oficials publicades aquest dilluns. L'últim trimestre de l'any passat, l'economia xinesa va avançar al 4%, una xifra més gran que esperaven els analistes, però que suposa la dada més baixa del darrer any i mig.

Pequín s'havia marcat com a objectiu que l'economia nacional creixés "més d'un 6%" al llarg del darrer any, una meta més conservadora del que esperaven els analistes, especialment tenint en compte el reduït de la base comparativa de l'any passat (+2,3%). Per a tot l'any, els economistes xinesos esperaven un creixement mitjà del 8,4% el 2021, segons el proveïdor de dades financeres Wind Information.

La producció industrial va augmentar un 4,3% al desembre respecte a l'any anterior, segons l'oficina, i va superar també la previsió de Reuters d'un creixement del 3,6%. En particular, la producció d'automòbils va créixer per primera vegada des del mes d'abril, amb un augment del 3,4% interanual al desembre.

La inversió en actius fixos per al 2021 va créixer un 4,9% i va superar les expectatives de creixement del 4,8%. La inversió en béns immobles va augmentar un 4,4%, mentres que la d'infraestructures ho va fer en un 0,4%.

La inversió en la indústria manufacturera va créixer un 13,5% el 2021 respecte a un any abans, sent-ne la de maquinària especial la que més va augmentar, un 24,3% interanual, segons les dades a les quals s'ha tingut accés a través de Wind, citats per Reuters.

Tot i això, les vendes al detall no van complir les expectatives i van créixer un 1,7% al desembre respecte a un any abans. "Hem de ser conscients que l'entorn exterior és més complicat i incert, i l'economia nacional està sotmesa a la triple pressió de la contracció de la demanda, el xoc de l'oferta i l'afebliment de les expectatives", ha dit l'oficina en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador