xi jinping prendra part au sommet sur le climat organise par biden

El president de la Xina, Xi Jinping, ha obert aquest dilluns el Fòrum Econòmic de Davos. A la seva declaració inicial, Jinping ha alertat sobre les "tràgiques conseqüències" que suposa la confrontació global i ha apostat per la cooperació entre països com a única solució davant la crisi actual.

Segons Jinping, els països han de treballar plegats per superar els problemes actuals. En paraules del president xinès, “un vaixell gran pot superar la tempesta”.

Jinping ha alertat sobre els "riscos" d'inflació i ha advertit que les nacions no han de millorar l'economia en detriment dels recursos naturals. Segons Jinping, si les principals economies "trepitgen el fre" o "donen un gir de 180º" provocaran efectes indirectes negatius greus dels quals les nacions en desenvolupament seran les més perjudicades.

El president xinès ha destacat que el món està patint "grans canvis" que "no s'han vist en anys", representant la rapidesa del nostre temps, als quals s'hi ha sumat una pandèmia "no vista en un segle".

Jinping ha destacat que "una confiança i col·laboració" fortes són "l'única manera de superar la pandèmia". Per això, ha declarat el mandatari, "els països han d'enfortir la seva cooperació i crear nombroses línies de defensa contra la Covid-19", entre les quals ha destacat les vacunes com "una arma" contra la pandèmia.

El dirigent, sense fer autocrítica, ha destacat en el seu discurs que la Xina ha estat un “exemple” en la lluita contra la pandèmia, així com ha estat, segons el president, l'única potència que ha mantingut un “fort creixement”. Així mateix, ha afegit que la Xina està interessada a "facilitar el comerç transfronterer, mantenir la cadena de subministrament industrial segura i sense problemes, i promoure un progrés constant i sòlid en la recuperació econòmica mundial".

L'edició del Fòrum Econòmic de Davos se celebra entre els dies 17 i 21 de gener. Un altre cop, l'esdeveniment té lloc en format virtual per segon any consecutiu.

Noticias relacionadas

contador