luz bitcoin

El bitcoin ha deixat enrere un cap de setmana durant el qual el preu de la criptomoneda més gran del món s'ha mantingut estable, consolidant al voltant dels 42.000-44.000 dòlars. Tenint en compte els preus d'exercici del mercat d'opcions i l'anàlisi tècnica, s'espera que el bitcoin fluctuï en aquest rang a curt termini. Les dades de la cadena de blocs mostren que els tenidors de llarg termini han frenat la seva pressió venedora, cosa que afavoreix la consolidació a la reina de les monedes digitals.

  • 66.557,60$
  • 0,48%

Pel que fa al volum de negociació, s'ha mantingut lleuger ja que els inversors busquen senyals que l'espiral descendent del bitcoin s'ha acabat i que l'actiu digital està llest per entrar en un nou cicle alcista. De moment, el fet que la divisa en línia no hagi pogut superar la seva resistència de curt termini en 44.500-45.000 dòlars, envia senyals negatius des del punt de vista de l'anàlisi tècnica.

En un mercat escàs quant a catalitzadors del preu, experts citats per CoinDesk alerten que el proper venciment de les opcions el 28 de gener podria servir com un "possible desencadenant" per enviar el bitcoin cap als 50.000 dòlars.

“Durant la setmana passada, el mercat de les criptos va estar majoritàriament oscil·lant lateralment. Segons l'Índex de Por i Cobdícia, el sentiment del mercat es troba en un estat de por extrem i al punt més baix des del juliol del 2021”, comenta Alejandro Zala, country manager de Bitpanda a Espanya.

Una correcció del 40% no és inusual ni és la més gran que hem vist els últims 12 mesos, per la qual cosa és massa aviat per anomenar-lo un mercat baixista encara. Cal tenir en compte que el bitcoin va caure més del 50% des de l'abril fins al juny de l'any passat i va recuperar completament les pèrdues a l'octubre”, afegeix.

L'ether -la unitat de la xarxa Ethereum- i la majoria de les altres altcoins van llanguir d'igual manera, replicant la pauta del bitcoin, mentre la capitalització total del mercat amb prou feines supera els 2 bilions de dòlars. El gràfic de preus de l'ethereum (ETH) mostra una forta pressió de compra des d'aquest nivell de suport inferior i es prepara per a una reversió alcista. L'acció del preu mostra la formació d'un patró que podria iniciar un ral·li de recuperació. A l'alça, la resistència immediata és a prop del nivell dels 3.380 dòlars, que ha de superar en preus de tancament per continuar fins als 3.500 dòlars.

PRESA DE BENEFICIS EN EL DOGECOIN

Pel que fa a la resta de tokens, destaquen les caigudes del dogecoin, que cedeix un 5%, amb els inversors embarcats en un clar moviment de presa de beneficis després de les pujades de divendres, cortesia d'Elon Musk i l'anunci que Tesla acceptarà el 'criptomem' com a pagament en alguns productes.

Durant l'últim any, Elon Musk ha estat el millor amic dels posseïdors de dogecoins. El CEO de la marca de vehicles elèctrics ha insinuat, i expressat directament, el seu suport al token a través de missatges a Twitter i altres canals, i els seus comentaris han impulsat sovint guanys impressionants per a la criptodivisa. Fins i tot amb la recent reculada, el dogecoin ha pujat aproximadament un 19% durant els últims set dies.

Després que Musk publiqués un tuit el 14 de gener anunciant que el dogecoin podria fer-se servir per comprar productes de Tesla, el preu del token es va disparar ràpidament un 25%. Encara que no sembla haver-hi cap notícia específica darrere de la reculada de la criptodivisa diumenge, no és sorprenent veure que aquesta cedeixi una mica de terreny després del recent repunt.

El dogecoin cotitza actualment un 75% per sota del màxim històric que va assolir al mes de maig passat. Tot i això, fins i tot després de la recent volatilitat en l'espai de la criptomoneda en general i de les caigudes substancials en el preu del seu token, continua pujant aproximadament un 1.900% durant l'últim any.

Noticias relacionadas

contador