ep archivo   chinese tourists watch the customary ceremony of lowering flag at tiananmen square on
FENG LI - Archivo

El banc central de la Xina va retallar dilluns els costos dels seus préstecs a mitjà termini per primera vegada des de l'abril del 2020, desafiant les expectatives del mercat, per esmorteir qualsevol desacceleració econòmica.

El Banc Popular de la Xina (PBOC) ha anunciat una rebaixa del tipus d'interès dels préstecs a mitjà termini (MLF) per valor de 700.000 milions de iuans (110.190 milions de dòlars) a un any per a algunes institucions financeres a 10 punts bàsics, fins al 2,85% des del 2,95% de les operacions anteriors.

Trenta-quatre dels 48 operadors i analistes, o el 70% de tots els participants, enquestats per Reuters a la setmana passada, no van predir cap canvi en els tipus del MLF, encara que un nombre creixent de participants al mercat comença a pronosticar una retallada dels tipus.

Amb els 500.000 milions de iuans de préstecs del MLF que vencien dilluns, l'operació va suposar una injecció neta de 200.000 milions de iuans al sistema bancari.

El banc central també va reduir els costos de préstec dels acords de recompra inversa a set dies, o repos, pel mateix marge, fins al 2,10% des del 2,20%, quan va oferir 100.000 milions més de iuans de repos inversos al sistema bancari el dia, enfront dels 10.000 milions d'aquest instrument de liquiditat a curt termini que vencien dilluns.

Noticias relacionadas

contador