ep montaje de los logos de los seis bancos cotizados en espana
EUROPA PRESS - Archivo
10.983,70
  • -44,10
  • -0,40%

Sorpresa majúscula per tancar la setmana borsària. BBVA i Sabadell han comunicat que s'han trencat les negociacions per a la seva fusió en no haver arribat a un acord sobre l'equació de bescanvi. Quan semblava que les coses al sector bancari espanyol començaven a encarrilar-se, amb les operacions corporatives entre CaixaBank i Bankia i BBVA i Sabadell, ara es trenca aquesta negociació i es posa en evidència que la concentració sectorial a Espanya, tan anhelada per molts, no és en absolut un 'camí de roses".

Sabadell ha dit a la nota enviada a la CNMV que el seu Consell d'Administració "ha decidit donar per finalitzades les converses en no haver assolit (...) un acord sobre l'eventual equació de bescanvi". BBVA, per la seva banda, s'ha limitat a informar que "les converses en relació amb una potencial operació de fusió amb el Banc de Sabadell han conclòs sense que s'hagi arribat a un acord".

L'IBEX ha tancat divendres amb avenços de l'1,06% fins als 8.190 punts després d'un inici de sessió a la baixa. Sabadell s'ha enfonsat un 13,58% (ha arribat a caure un 18%) després de conèixer la notícia que no hi haurà fusió amb BBVA que ha pujat un 4,99% i ha estat el valor que millor ho ha fet avui. A la banda negativa de l'IBEX també han destacat IAG, Merlín i Mapfre.

En un altre ordre de coses, Àsia ha viscut una sessió amb moviments mixtos i molt moderats. Recordem que Wall Street només obre aquest divendres mitja sessió. Els nord-americans aprofitaran el Black Friday per anar a fer les compres nadalenques després del festiu d'Acció de Gràcies de la passada jornada.

Avui hi ha escasses referències macro d'interès mentre la COVID i les vacunes segueixen en el punt de mira. Les últimes notícies indiquen que AstraZeneca se sotmetrà a un estudi addicional per aclarir dubtes sobre l'eficàcia de la seva vacuna. A més, els desenvolupadors de la vacuna russa Sputnik han suggerit combinar la seva vacuna amb la d'AstraZeneca.

En un altre ordre de coses, Hongria i Polònia s'han enrocat en el bloqueig del Fons de Recuperació Europeu. Aquest és l'assumpte més candent aquest divendres a Europa. La cimera dels propers dies 10 i 11 de desembre serà clau per veure què passa finalment amb aquest assumpte. A Espanya, la notícia és que Ciutadans ha anunciat que votarà no als PGE. "Tots els espanyols veuen que Sánchez ha preferit agafar la mà d'Otegi i Junqueras que la d'un partit moderat com Cs", va anunciar aquest dijous en una conferència de premsa al Congrés Inés Arrimadas.

En altres mercats, el petroli ha estat també protagonista aquesta setmana. Dimecres el Brent va assolir el seu nivell més alt des del principi de març gràcies a les esperances per les vacunes i davant la reunió de l'OPEP+ de la setmana que ve.

Finalment, pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX, el selectiu manté intacta la tendència alcista a curt termini. "El selectiu espanyol no dona cap senyal de debilitat per la qual cosa per a les properes jornades seguim pensant en una extensió de les pujades fins al nivell dels 8.375 punts, màxims del buit baixista del mes de març. No observarem cap senyal de debilitat mentre que cotitzi per sobre dels 7.835 punts", indica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Noticias relacionadas

contador