torres genç bbva portada
10,18€
  • -0,73€
  • -6,65%

BBVA puja en borsa (+ 2%, 3,84 euros) després de finalitzar les negociacions amb Sabadell per a una possible fusió i afirmar que està còmode amb la seva participació en el banc turc Garanti, on controla gairebé el 50% de l'capital.

Segons ha publicat Reuters, un portaveu de BBVA ha assenyalat que estan còmodes amb la seva presència a Turquia. A més, fonts de BBVA consultades per Europa Press han explicat que l'entitat se sent còmoda amb la seva actual participació en Garanti.

L'objectiu del banc basc és tranquil·litzar els inversors, que no veuen amb bons ulls una ampliació de la seva presència al mercat turc, per la seva excessiva dependència dels mercats emergents després de la seva sortida dels EUA.

RECOMPRA D'ACCIONS

El que BBVA sí que manté és l'opció de dur a terme una compra "rellevant" d'accions amb l'excés de capital derivat de la venda de la seva filial dels Estats Units a PNC Financial per 9.700 milions d'euros en efectiu. El president de l'entitat, Carlos Torres, i el seu conseller delegat, Onur Genç, van informar de la intenció de dur a terme una recompra d'accions "rellevant", al mateix temps que no descartaven dedicar una part a emprendre una possible operació de consolidació.

Un cop desestimada l'operació amb Sabadell, que el 'banc blau' atribueix a "desacords en termes econòmics", BBVA manté vigents els seus plans de retribució a l'accionista mitjançant una "rellevant" recompra de títols.

Fonts de BBVA consultades per Europa Press han aclarit que les desavinences amb Sabadell que han rebentat una eventual operació de fusió no han tingut res a veure amb qüestions de govern corporatiu, en relació amb el possible repartiment de càrrecs en l'organigrama de la entitat resultant.

El CEO de banc, Onur Genç, ja havia deixat clar que l'entitat només participarà en operacions corporatives sempre que generin valor per a l'accionista.

Noticias relacionadas

contador