bitcoin
Pixabay

Les monedes digitals estan en vermell aquest dilluns, però les caigudes marginals no són més que un ajust de les alces de les últimes jornades. El bitcoin va rubricar diumenge amb un auge d'un 3,3% setmanal, i malgrat les males notícies de les últimes jornades, alguna d'elles temuda pels inversors, com el nou ajornament de la Securities and Exchange Comission (SEC) nord-americà del primer fons cotitzat en el bitcoin.

La més operada de les divises criptogràfiques ha cedit terreny des dels 6.700 dòlars, però la capitalització de mercat ha superat els 200.000 milions de dòlars, fins a una fita proper als 230.000 milions, màxims de dues setmanes i mitja. Els experts i analistes assenyalen que la confiança del mercat ha crescut, tot i les notícies, mentre altres experts apunten a raons merament tècniques, ja que el bitcoin i, en general, tot el mercat de les monedes digitals fa mesos que està consolidant els seus preus després de la punxada de la bombolla.

Després de les correccions del 51% en el bitcoin i el 82% en el bitcoin cash i el 73% en l’ethereum, el gestor de fons Michael Novogratz ha advertit, recentment, que el mercat ha trobat el seu fons i, des d'aquí, tornarà a reestructurar-se a l'alça. Molts havien esperat que una resolució favorable de la SEC sobre el vehicle de SolidX Van Eck Bitcoin ETF, apadrinat pel Chicago Board Exchange Options (CBOE), revitalitzés el mercat; en canvi, també s'amuntegaven els vaticinis sobre que un ajornament o un rebuig podien dinamitar els preus fins als 4.000 dòlars.

Per si això fos poc, aquesta setmana passada s'ha informat del hackeig de Zaif, una de les plataformes d'intercanvi de monedes digitals regulades del Japó, d'on s'han robat 60 milions de dòlars en monedes digitals, a més de descobrir-se un 'error' en el codi del bitcoin que exposa les seves vulnerabilitats. I tot i així, els inversors han tornat a decantar-se per aquest mercat.

Analistes del broker FXPro expliquen aquesta reacció al fet que, des de fa uns mesos "els participants del mercat tenen ara ple control dels disparadors dels preus". "Se segueixen els moviments dels moneders en temps real, les notícies se saben i s'analitzen i les declaracions d'autoritats i gurus del mercat i les seves prediccions de pujades a 250.000 dòlars o enfonsaments a 100 dòlars no tenen impacte en els preus", argumenten.

Amb tot, José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía avisa que des de l'anàlisi tècnica encara no hi ha raons per llançar les campanes al vol. "Per tenir un primer senyal de fortalesa més enllà de rebots puntuals, el bitcoin ha de superar la resistència dels 7.410 dòlars. I com suports tenim els mínims anuals als 5.755", avisa l'expert.

Noticias relacionadas

contador