ep bitcoin 20171022113003
PIXABAY

Pinten bastos per al bitcoin. La reina de les divises criptogràfiques ha reprès les caigudes després del rebuig a nou fons cotitzats sobre la de Satoshi Nakamoto que esperaven l'aprovació de la Comissió del Mercat de Valors nord-americana (SEC per les sigles en anglès). Després de la decisió, acumula caigudes d'un 3,5%, des de màxims de 15 dies a prop dels 6.800 dòlars.

  • 61.862,55$
  • -2,97%

Encara que la seva dominància segueix sent del 53,4%, la garrotada als inversors, que fa mesos que estan acumulant esperances que aquest 2018 neixi el primer vehicle d'inversió d'aquestes característiques, s'ha deixat notar a la resta de monedes alternatives. Totes es tenyeixen de vermell, amb caigudes d'un 5% de mitjana, que esborren el rebot de dijous i tornen a deixar clar que el mercat és clarament baixista per a actius com l’ether, el bitcoin cash o el litecoin que han retallat un 80% de mitjana des dels seus màxims anuals. La capitalització total del mercat no arriba als 210.000 milions de dòlars.

Entre els fons cotitzats que han rebut la negativa del regulador nord-americà destaquen les propostes de ProShares, Direxion i GraniteShares, tres dels que tenien més números per tirar endavant. Els experts fa temps que estan avisant que el naixement del primer vehicle d'inversió a la borsa nord-americana serà una fita per al bitcoin ja que obrirà les portes de bat a bat als diners institucionals. Basant-se en aquestes expectatives, moltes prediccions situen el bitcoin per sobre dels 10.000 dòlars -fins als 35.000, segons algunes fonts- a finals d'any.

Però des que a mitjans d'agost la SEC va ajornar la seva decisió sobre el fons de VanEck-SolidX al 30 de setembre, els operadors han estat acumulant posicions curtes en la més operada de les monedes digitals. De fet, les apostes baixistes s'han ubicat molt a prop de la seva fita del 12 d'abril, segons dades de la plataforma Bitfinex. I cada vegada són més els que alerten que el mercat dels actius de xifrat no rebrà l'esperat recolzament aquest 2018 ja que el primer fons d'inversió en borsa no naixerà fins, almenys el 2019.

La decisió de la SEC arriba setmanes després que els seus comissionats completessin la revisió sobre fons del bitcoin proposat pels bessons Cameron i Tyler Winklevoss, que feia anys que estan intentant obtenir el permís per al seu vehicle. La resolució va seguir sent negativa, ja que van donar suport a la decisió original de 2017 de l'agència.

Però queda lloc per a l'esperança, ja que en el mateix regulador hi ha veus discordants. Un dels seus membres ha declarat a CoinDesk que un bloqueig permanent a un fons cotitzat del de bitcoin és un perjudici tant per als inversors com per als innovadors.

Noticias relacionadas

contador