• L'euro segueix depreciant respecte al dòlar i perd el nivell dels 1,18 dòlars
  • El petroli Brent retrocedeix després de marcar màxims aquest dimarts a prop de 80 dòlars
cbbolsa1 short11

Pujades molt moderades a Wall Street després que els inversors tornin a estar pendents del deute públic nord-americà. La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys va tocar aquest dimarts màxims des de 2011 i la del bo a 2 anys màxims des de 2008, la qual cosa és seguida amb atenció pel mercat.

  • 39.807,37
  • -

La Borsa de Nova York va tancar aquest dimarts en vermell llastada també pels resultats trimestrals de Home Depot, que van incomplir les expectatives dels analistes. D'aquesta manera, el Dow Jones va trencar una ratxa de vuit dies consecutius amb guanys.

"Els mercats de valors dels Estats Units van cotitzar aquest dimarts a la baixa en part a causa de l'augment en la rendibilitat dels bons", assenyalen els experts de Danske Bank al seu informe diari. "Al mercat de divises, el dòlar es va apreciar enfront de totes les altres monedes recolzat sobretot per aquest fet", afegeixen.

EL BO A 10 ANYS, DISPARAT

El rendiment del bo nord-americà a 10 anys es modera aquest dimecres fins al 3,059%, després de superar el 3,08% durant la jornada precedent. Mentre el rendiment del bo a 2 anys es redueix fins al 2,577%, després de superar el 2,58% aquest dimarts.

Els inversors descompten un creixement econòmic més sòlid als EUA i un repunt de la inflació, cosa que obligarà la Reserva Federal (Fed) a mantenir (o fins i tot accelerar) la seva política gradual d'enduriment monetari, que consisteix a pujar els tipus d'interès i reduir la mida del seu balanç.

ECONOMIA

Aquest dimecres, s'han publicat referències del sector constructor. Els inicis d'habitatges d'abril han baixat un 3,7%, per sobre de la caiguda esperada de l’1,1%. I els permisos de construcció han baixat un 1,8%, tot i que el consens esperava una caiguda del 2,3%.

Al sector manufacturer, el mercat espera que la producció industrial del mateix mes avanci un 0,5%. Finalment, dijous coneixerem les dades setmanals d'atur.

NOU REVÉS GEOPOLÍTIC A COREA DEL NORD

Corea del Nord ha anunciat aquest dimecres la suspensió de les seves converses amb Corea del Sud, a més d'afirmar que reconsiderarà la seva imminent reunió amb els Estats Units. I tot, en represàlia a les maniobres militars conjuntes dutes a terme pels EUA i Corea del Sud.

L'agència de notícies oficial nord-coreana, KCNA, ha informat de la suspensió i ha atribuït la decisió a la "provocació" que suposen aquestes maniobres enmig d'un procés d'acostament diplomàtic. En concret, denuncia que les maniobres Max Thunder inclouen la participació de bombarders B-52.

ALTRES MERCATS

Al mercat de matèries primeres, el cru West Texas cau un 0,6%, fins als 70,89 dòlars, prop del seu màxim anual de 71,89 dòlars, marcat el passat divendres. Per la seva banda, el petroli Brent cau un 0,8%, fins als 77,80 dòlars, després de marcar aquest dimarts un màxim des de 2014 a 79,47 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,46%, fins als 1,1782 dòlars. La divisa comunitària va arribar a marcar un màxim anual al febrer als 1,2557 dòlars, però des de llavors s'ha depreciat amb molta força, sobretot durant les dues últimes setmanes.

Noticias relacionadas

contador