• S'ha creat un centre d'excel·lència en cloud especialitzat en AWS a Espanya
jose-maria-alvarez-pallete-presidente-ejecutivo-telefonica
Telefónica

Telefónica i Amazon s'han unit per a l'adopció de serveis de núvol a les empreses. La 'teleco' inclourà Amazon Web Services (AWS) en la seva oferta multi-cloud per al mercat B2B i tindrà un equip d'especialistes formats i certificats en AWS.

  • 4,15€
  • 0,78%

Amb aquesta col·laboració, Telefónica inclourà AWS en la seva àmplia cartera de serveis de núvol. Milions de clients a tot el món utilitzen ja la tecnologia de núvol d'AWS per accelerar els terminis de comercialització, reduir els costos i donar suport als seus negocis a nivell mundial. Els clients que volen migrar a AWS busquen ser més innovadors i necessiten un soci amb idees afins que els acompanyi en aquesta transformació digital. Així, Telefónica Business Solutions ofereix una cartera integral de serveis, innovadora i competitiva, que facilitarà la seva adopció de serveis de núvol.

Per fer possible aquesta transformació, Telefónica comptarà amb especialistes formats i certificats en serveis i millors pràctiques d’AWS, mentre que AWS comptarà amb recursos dedicats per donar suport a Telefónica i els seus clients.

Durant aquest viatge per aconseguir els resultats i l'agilitat que ofereix el núvol, els clients corporatius del qual podran confiar en l'experiència de Telefónica per ajudar-los a desenvolupar l'estratègia del núvol apropiada i treure el màxim partit a la tecnologia d’AWS. Telefónica també utilitza AWS en els seus sistemes d'IT interns per donar suport als serveis digitals que s'ofereixen als clients, i pot compartir aquesta experiència amb les empreses per ajudar-los a accelerar la seva innovació.

Per impulsar encara més la transformació digital mitjançant l'adopció del núvol, s'ha creat un Centre d'Excel·lència en Cloud dins de Telefónica a Espanya. Gràcies a l'aprofitament de les millors pràctiques d'AWS, que permeten una transició fluida, ràpida i efectiva al núvol per als seus clients, aquest Centre d'Excel·lència de Telefónica farà servir Well-Architected Framework d’AWS i les millors pràctiques recomanades per AWS per obtenir una infraestructura segura i escalable capaç d'aprofitar tot el potencial dels serveis basats en el núvol.

"Els nostres clients ens demanen consell i suport en els seus processos d'adopció del núvol. AWS, amb la seva àmplia i especialitzada gamma de serveis de núvol, així com la seva presència internacional, és una peça que encaixa perfectament en la nostra oferta. Una oferta amb la qual els nostres clients podran gestionar la seva infraestructura, aplicacions i càrregues de treball amb la millor tecnologia de núvol possible", ha assenyalat Hug de Sants, director global de productes i serveis de B2B de Telefónica.

Per la seva banda, Niko Mykkanen, director per a EMEA de socis i aliances d'Amazon Web Services, ha assenyalat: "Els proveïdors de serveis estan jugant un paper important en l'impuls de la innovació i la creació de valor per a les organitzacions. Ens entusiasma treballar amb Telefónica per facilitar la transformació digital de clients empresarials i ajudar-los a aprofitar l'escalabilitat i l'amplitud dels serveis que ofereix AWS".

Noticias relacionadas

contador