• PharmaMar y su compuesto 'estrella', Yondelis, han ido sumando logros en los últimos tiempos
Zeltia

Les accions de PharmaMar, filial oncològica de Zeltia, han començat a cotitzar al Continu i a l'IBEX Medium Cap avui dilluns, una vegada conclòs el procés de fusió inversa amb la seva matriu Zeltia, que ha estat exclosa.

  • 35,940€
  • -0,06%

L'operació de fusió inversa, en què Zeltia es converteix en la societat absorbida, té com a finalitat aglutinar en una sola societat les capacitats de gestió del grup en les fases d'investigació, desenvolupament, fabricació, comercialització i distribució dels seus productes.

L'objectiu fonamental de la fusió és fer cotitzar de forma directa el principal negoci del grup, l'oncologia, i aportar flexibilitat a la societat resultant per dur a terme noves operacions corporatives, com la sol·licitud de cotització en el mercat de capitals americà.

Ara fa prop d'un any, el passat mes de desembre, Zeltia va aprovar una "estratègia" que contemplava la fusió de Zeltia i Pharmamar com a pas previ a la sortida a borsa als Estats Units de la societat resultant.

L'ÈXIT DE YONDELIS

Yondelis, el fàrmac estrella de PharmaMar, progressa molt favorablement i ha contribuït a impulsar PharmaMar com a principal negoci de Zeltia. Així, els Estats Units va aprovar el fàrmac espanyol a finals d'octubre, sis anys després de rebutjar-lo inicialment.

Les autoritats nord-americanes van donar un vistiplau que pot considerar-se històric al primer antitumoral d'origen espanyol que es comercialitzarà en aquell país.

El 2009, l’FDA va rebutjar l'estudi de Yondelis per càncer d'ovari i va demanar que es tornés a realitzar un assaig clínic amb pacients sobre seguretat i efectivitat.

contador