ep sede de audax energia
AUDAX - Archivo

Audax ha anunciat aquest dilluns que el benefici fins al setembre es va multiplicar per més de 12, fins a 25 milions d'euros des dels 2 milions d'euros del mateix període de fa un any. L'EBITDA del període es va duplicar en relació amb el mateix període de l'exercici anterior i va superar els 77 milions d'euros.

  • 1,80€
  • 0,45%

Com a conseqüència de la reducció generalitzada dels preus majoristes d'energia a Europa, amb caigudes més al 50% en electricitat i en gas, la companyia ha comunicat una reducció en els ingressos d'operacions (-12%), fins als 1.788 milions d'euros.

Per part seva, millora el marge brut (+69%) fins als 174 milions d'euros, en línia amb els resultats del primer semestre de l'any.

En comercialització, el volum d'energia subministrada s'ha incrementat (+4%) fins als 10,1 TWh. Audax ha explicat que manté el focus en el client empresa, principalment en les pimes, i com a resultat augmenta el volum d'energia subministrada per punt de subministrament (+10%) fins als 37,2 MWh/CUPS.

La potència instal·lada s'ha incrementat (+9%) fins als 245 MW i l'energia generada durant el període s'ha elevat (+8%) fins als 214 GWh com a conseqüència de la potència fotovoltaica més instal·lada a Espanya.

El grup subratlla que segueix focalitzat en el seu objectiu estratègic de reducció de deute i tanca el tercer trimestre amb 293 milions de deute financer net, que representa una reducció de 171 milions respecte dels 464 milions del setembre del 2022.

ABSORCIÓ DE GENERACIÓ IBERIA

Audax ha informat també aquest dilluns que el seu Consell d'Administració, en reunió celebrada el 9 de novembre passat, ha provat el projecte comú de fusió d'Audax, com a societat absorbent, i la seva filial íntegrament participada Generación Iberia, com a societat absorbida.

Audax ha dit que aquesta fusió permetrà simplificar l'estructura societària del grup i optimitzar mitjans.

Noticias relacionadas

contador