ep archivo - aerogeneradores de audax renovables
AUDAX RENOVABLES - Archivo

Audax Renovables ha aconseguit un benefici net al primer semestre de l'any de 9,8 milions d'euros, xifra més de tres vegades superior als 2,8 milions d'euros que va guanyar durant el mateix període del 2022.

  • 1,80€
  • 0,45%

Segons va informar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dimecres, a les onze de la nit tocades, quan va comunicar els seus resultats, els ingressos del període van baixar fins als 1.219 milions d'euros des dels 1.323 milions d'euros del primer semestre del 2022 (-8%) per la caiguda de preus als mercats on opera. De fet, s'han produït disminucions mitjanes als mercats esmentats del 44% en els preus d'electricitat i del 54% en gas.

L'EBITDA, per la seva banda, es va duplicar fins als 48 milions d'euros al primer semestre del 2023 des dels 24,5 milions del primer semestre del 2022. El deute financer net del grup se situava, al tancament dels sis primers mesos, als 337 milions d'euros enfront dels 487 milions d'euros del juny del 2022, reduint-se en 150 milions d'euros, un 31% menys.

"Cal destacar que el deute financer de la companyia es troba principalment a tipus d'interès fix, per la qual cosa la societat no es veu significativament afectada per canvis en els tipus d'interès al mercat en aquest context d'alça de tipus", comenta Audax a la nota que va remetre als mitjans.

I el marge brut se'n va elevar un 64% en passar de 65 milions d'euros als 106,4 milions d'euros del gener al juny d'aquest any, fruit de les mesures aplicades per la companyia durant els darrers exercicis, que es resumeixen en: focus a la generació pròpia incrementant un 9% la potència instal·lada (245 MW); s'han doblat els marges comercials respecte al mateix període de l'exercici anterior, passant d'un EBITDA unitari de 3,5€/MWh a 7€/MWh; perfeccionament dels processos de previsió de la demanda i consum minimitzant els riscos de volatilitat dels mercats majoristes i diversificació de riscos tant per país, com per commodity i per tipologia de client.

Al comunicat s'explica que aquesta estratègia de reorientació cap al segment empresa ha permès que el volum d'energia de cartera per cada punt de subministrament hagi augmentat un 15% respecte al mateix període de l'any anterior, passant d'una mitjana de 31,8 MWh /CUPS als actuals 36,4 MWh/CUPS, "demostrant la clara focalització del grup al segment PIME i indústria".

La producció d'energia durant aquest primer semestre s'ha situat als 148 GWh (sense tenir en compte Panamà), xifra que representa un augment del 12% respecte al mateix període de l'any anterior. "Aquest increment és conseqüència, principalment, per l'aportació d'energia de les noves plantes fotovoltaiques engegades a Espanya, on s'han produït 22 GWh més (51%) respecte al primer semestre del 2022", destaca Audax.

Així mateix, cal destacar que l'empresa ha continuat amb les seves operacions en el desenvolupament, la construcció i la posada en marxa del seu portafoli de generació, per a la qual cosa hi ha invertit 198 milions d'euros durant els últims tres anys majoritàriament amb fons provinents de recursos propis.

La companyia compta amb projectes de generació situats a Espanya, França, Polònia, Itàlia, Portugal i Panamà que sumen 1.415 MW de potència en diferents fases. La cartera compta amb projectes en estat molt avançat de tramitació per 126 MWp amb Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) favorable i 373 MWp en estat molt proper al Ready to Build, sumant entre els dos conceptes 499 MWp, a més dels 26 MWp en construcció i 245 MW en operació actuals.

I conclou comentant que la firma de l'acord de 'Market Access' amb Shell a Espanya li ha permès aconseguir els seus objectius de millora en la seva posició de liquiditat, estabilitzant la seva caixa davant de possibles variacions en els preus dels mercats majoristes.

Noticias relacionadas

contador