• La pressió baixista va arribar a l’1,47% del capital el 18 d'agost
  • Els 'profit warnings' de WPP i ProSiebenSat han colpejat la cotització de les televisions espanyoles

Els inversors comencen a incorporar a les seves expectatives una caiguda generalitzada en els ingressos publicitaris de les televisions. Així es desprèn dels moviments en borsa d’Atresmedia i Mediaset durant els últims dies, després dels 'profit warnings' de WPP, Havas i ProSiebenSat. Una situació que han aprofitat els fons de BlackRock per endurir la seva aposta baixista contra el grup propietari de les cadenes Antena 3 i La Sexta.

  • 4,73€
  • -1,97%

En concret, els fons del gegant nord-americà han augmentat la seva inversió en curt des del 0,6% fins al 0,7% del capital. El moviment no és aïllat, ja que els 'curts' han endurit la pressió progressivament des de juny. En aquell moment, l'agregat de posicions curtes superiors al 0,2% que comptabilitza la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) era al 0,79% del capital. A l'última actualització -18 d'agost, la propera es publicarà el dilluns ja que es fa cada dues setmanes-, va aconseguir l’1,47%.

És a dir, 30 milions d'euros apostats contra l'evolució de les seves accions davant d'una capitalització borsària de gairebé 2.000 milions d'euros. L'altre 'curt' amb més del 0,5% del capital, nivell a partir del qual el regulador publica els moviments individuals, és AQR Capital Management, un dels fons de cobertura més agressius de la borsa espanyola, amb un 0,59% que manté invariable des de juliol.

En Atresmedia, les posicions curtes tornen a endurir-se després d'un alleujament des del 7 de juliol, quan van aconseguir màxims anuals. Mentre que en Mediaset, en què se situen al 2,15%, estan al nivell més alt des de desembre. Les dues companyies han sofert en borsa durant els últims dies. De fet, ahir Mediaset es va desplomar un 7% i Atresmedia, un 6,28%. Encara que avui reboten un 1% i un 2% respectivament.

Aquest comportament en borsa es produeix després dels 'profit warnings' de tres empreses relacionades amb la publicitat a escala europea durant els últims mesos. Primer van ser el gegant britànic de la publicitat WPP i l'agència francesa Havas, i aquest dimarts, la cadena alemanya ProSiebenSat.

En el cas d’Atresmedia, la negociació d'aquest dilluns va ser de 657.426 títols i la seva mitjana diària és d'una negociació 338.319 títols. En aquest cas, el consens d'analistes recollit per Factset situa el seu preu objectiu als 8,94 euros. El 46% d'aquests analistes recomana comprar, el 31%, vendre i 23%, mantenir.

Noticias relacionadas

contador