• L'empresa alemanya es deixa un 12% a la borsa de Frankfurt després d'informar que els ingressos per publicitat han caigut un 5%
  • El sector audiovisual s'ha vist contagiat per aquesta informació
Mediaset

Mediaset és el 'fanalet vermell' de l'IBEX 35. La companyia de comunicació es deixa un 6% fins als 9,73 euros. Una davallada que es repeteix en el cas d'Atresmedia que cedeix un 4,79% fins als 8,9 euros. Aquestes caigudes tan pronunciades són conseqüència de l'efecte contagi del sector audiovisual europeu.

  • 2,89€
  • -4,24%

De fet, el grup de comunicació alemany ProSiebenSat baixa un 12% al DAX 30 després de rebaixar les seves expectatives d'ingressos per al tercer trimestre, tot i que confirma els objectius financers anuals. La cadena calcula ara una caiguda dels ingressos per publicitat en televisió d'un 5% durant els propers tres mesos.

ProSiebenSat se suma a les advertències sobre una retallada de la inversió en publicitat que han llançat durant els últims dies el gegant de la publicitat WPP i l'agència francesa Havas. Segons Reuters, la cadena fa més d'un any que està en contacte amb possibles inversors per arribar a una possible aliança. ProSiebenSat oferirà més detalls sobre la seva estratègia el proper 9 de novembre.

De tornada a les dues companyies espanyoles, Mediaset ja ha negociat 747.664 títols, quan la seva mitjana diària és de 862.171 títols. En aquest cas, cal destacar que la companyia va finalitzar el seu pla de recompra d'accions per 100 milions d'euros ahir. Mediaset ha adquirit un total de 9.282.275 accions pròpies, representatives del 2,756% del capital social. Mediaset Itàlia també cau, encara que de forma més moderada, a prop d'un 3%.

Iván San Félix, analista de Renta 4, apunta que la finalització del seu pla de recompra ha estat una "notícia sense sorpreses, a mesura que les dades de recompres s'han anat comunicant de forma regular al mercat". En aquest cas reiteren la seva recomanació d'infraponderar i situen el seu preu objectiu als 11,1 euros.

D'altra banda, segons el consens d'analistes recollit per Factset situa el seu preu objectiu als 10,82 euros. Només el 21% dels analistes recomana comprar, el 41% mantenir i el 38% vendre.

En el cas de Atresmedia, la negociació és de 227.707 títols i la seva mitjana diària és una mica més gran, de 338.319 títols. En aquest cas, el consens d'analistes recollit per Factset situa el seu preu objectiu als 8,94 euros. El 46% d'aquests analistes recomana comprar, el 31%, vendre i 23% mantenir.

Noticias relacionadas

contador