• Per Mediaset Espanya, redueix el preu objectiu fins a 12 euros des de 12,40
  • Per Atresmedia, retalla la valoració fins 12,20 des de 12,80 euros
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi, màxim accionista de Mediaset Espanya

Els analistes de Goldman Sachs han retallat la valoració de les dues principals televisions privades generalistes que operen a Espanya, Atresmedia i Mediaset Espanya.

  • 4,81€
  • 1,91%
  • 2,89€
  • -4,24%

Les accions de les dues companyies cauen més de l'1% en borsa aquest dilluns. En concret, Goldman ha retallat la valoració de Mediaset Espanya, que controla principals canals com ara Telecinco i Cuatro, fins a 12 euros per acció des dels anteriors 12,40 euros. Mediaset España cau un 2,3%, fins a 11,70 euros després d’aquesta retallada de valoració. Goldman reitera el consell de neutral sobre el valor.

I en el cas de Atresmedia, que controla principals cadenes com ara Antena 3 i La Sexta, el banc nord-americà ha retallat el seu preu objectiu fins 12,20 euros des dels anteriors 12,80 euros. Les accions d’aquesta companyia cauen un 1,7%, fins a 11,17 euros, Goldman reitera el consell de 'compra'.

El principal motiu per aquestes retallades és la dèbil tendència del mercat publicitari de la televisió durant els últims mesos, tot i que la recuperació econòmica està cobrant força. El debat és si aquesta debilitat és una cosa temporal o alguna cosa estructural, a causa de la competència d'altres formats publicitaris, sobretot a Internet.

En qualsevol cas, Goldman considera que les últimes caigudes en aquests valors del sector televisiu poden suposar una bona oportunitat d'entrada en alguns cas concrets. Aquests experts assenyalen que la debilitat del mercat publicitari televisiu és més temporal que estructural.

En aquest escenari, Goldman també ha elevat el seu consell per la cadena francesa TF1 fins a 'comprar' des de 'neutral' i la seva valoració fins a 13,93 euros des de 12,50. I en el cas de RTL, també ha pujat la seva recomanació fins a 'comprar' des de 'neutral' i el preu objectiu fins a 83,60 euros des de 80.

Noticias relacionadas

contador