cbeurolibrabrexit

La lliura no troba assossec en durant les jornades crucials que s'estan vivint al Parlament britànic i que mantenen la moneda en una dansa esbojarrada de màxims i mínims. Els experts recomanen aparcar la moneda en l'operativa intradia, mentre avisen que la volatilitat seguirà "elevada".

"La incertesa política no donarà treva a la moneda del Regne Unit, ja que s'especula amb un segon referèndum o amb eleccions anticipades", indiquen els experts de Sucden Financial. De fet, les vendes han tornat a apoderar-se de la divisa després que dimecres toqués màxims de nou mesos contra el dòlar, als 1,3378 dòlars i es disparés més d'un 2%. Contra l'euro va aconseguir estirar la seva fita de 21 mesos, fins a les 0,8472 lliures per euro, nivells no vistos des de mitjans de maig de 2017.

Tots dos encreuaments s'han capgirat i la moneda cedeix un 0,5% contra el seu rival europea, gairebé el mateix que cau contra el 'bitllet verd'. Tot i que alguns analistes apunten que la lliura descompta una pròrroga de l'article 50 del Tractat de Lisboa que regula el Brexit, els missatges que arriben des dels Vint-i-set fan presagiar que Europa no ho dona per fet, al contrari que el Regne Unit.

Aquest dimecres, la Cambra dels Comuns ha rebutjat un Brexit sense acord i dijous recolzarà a demanar una pròrroga als seus socis comunitaris en una nova sessió parlamentària. Però la pregunta que es formula el mercat és si la Unió Europea (UE) acceptarà fàcilment aquesta reclamació.

En aquest sentit, els experts d'Oxford Economics comenten que la possible extensió serà "curta, inferior a dos mesos", perquè les eleccions al Parlament Europeu se celebren entre el 23 i el 26 de maig. En la seva opinió, l'única solució possible perquè May obtingui el suport del Parlament és que pacti un acord de sortida amb el Partit Laborista, que sigui recolzat també per la majoria del Partit Conservador.

Noticias relacionadas

contador