cbdolarlibra

El mercat de les divises es pren un respir aquest dimecres, després que la sessió de dimarts servís volatilitat en racions XXL, especialment en els encreuaments de la lliura. La moneda britànica es va moure des de la nit de dilluns a so dels titulars que arribaven sobre el segon intent d'aprovar el Tractat de Retirada entre la primera ministra, Theresa May, i la Unió Europea (UE), el que va provocar fortes batzegades a la moneda que busca estabilitzar-se als 1,30 dòlars i les 0,8600/40 lliures per euro.

Dilluns i dimarts es van registrar moviments, de mínims a màxims de més d'un 2,7% en el cable (lliura/dòlar) i a prop d'un 2% en l'euro/lliura i la moneda es va disparar fins a una fita de 21 mesos contra el seu rival europea i de més d'una setmana contra el 'bitllet verd'. El ral·li el tacava la notícia sobre les modificacions vinculants en el punt de la salvaguarda irlandesa. Però els mercats van estar digerint les informacions que apuntaven que l'últim intent de May no seria suficient i la volatilitat va castigar la divisa.

Després de conèixer el resultat de la votació, la moneda va trobar certa calma. Dimarts, tot i que el nou text va rebre més suports que l'anterior, el rebuig dels unionistes d'Irlanda del Nord (DUP) i dels ultraconservadors del European Research Group, a més del Partit Laborista, van tombar la proposta de la 'premier'. Els vots a favor van ser 242 i els vots en contra, 391. Una gran diferència de 149 vots.

Aquest dimecres, la Cambra dels Comuns haurà de decidir si vol o no un Brexit sense acord i quan aquesta opció sigui rebutjada, com el mercat preveu, dijous recolzarà a demanar una pròrroga als seus socis comunitaris en una nova sessió parlamentària. Segons els experts, el mercat ja descompta que aquest sigui el desenllaç.

En aquest sentit, els experts d'Oxford Economics comenten que la possible extensió serà "curta, inferior a dos mesos", perquè les eleccions al Parlament Europeu se celebren entre el 23 i el 26 de maig. En la seva opinió, l'única solució possible perquè May obtingui el suport del Parlament és que pacti un acord de sortida amb el Partit Laborista, que sigui recolzat també per la majoria del Partit Conservador.

Així, segons els analistes de Danske Bank, les votacions de dimecres i dijous no tindran un impacte significatiu en la moneda. "Si la Cambra dels Comuns dona suport a la extensió de l'article 50, es pot veure una petita depreciació en la lliura", expliquen. Des de CMC Markets destaquen que el suport més immediats es troba als 1,2970 dòlars i en l'euro/lliura, les 0,8520 lliures per euro actuen com a sòl, mentre que en les resistències, s'han de buscar a les 0,8720 lliures.

"Durant les pròximes setmanes o mesos els inversors poden veure’s decebuts", assenyalen els experts de Danske Bank, per la qual cosa no descarten que la divisa britànica cedeixi posicions fins a aquest últim nivell contra l'euro.

Noticias relacionadas

contador