chica-paseando-junto-cartel-libra
Reuters

La lliura manté gran part del seu ral·li de les últimes hores i es canvia de mans en màxims de més d'una setmana, contra el dòlar i de 21 mesos respecte a l'euro, ajudada per les notícies que arriben des del Brexit. La primera ministra britànica, Theresa May, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, han acordat un text "legalment vinculant" que evitarà que el país quedi atrapat en la salvaguarda de la frontera irlandesa.

Les notícies han tacat la moneda, que cotitza per sobre dels 1,32 dòlars, des dels mínims de gairebé un mes de dilluns, al voltant dels 1,2950 dòlars. Però contra l'euro, la moneda del Regne Unit ha protagonitzat un espectacular ascens que l'ha portat fins a nivells de preu no vistos des de mitjans de maig de 2017. La moneda ha tocat les 0,8475 lliures per euro, per després retrocedir-se fins a les 0,85 lliures contra la moneda comunitària. De màxims a mínims, la lliura ha recorregut, des de l’11 de març, un 1,6% contra l'euro i un 2,5% enfront del dòlar.

Els mercats digeriran les informacions, mentre els analistes no esperen que el gir de guió canviï el resultat de la votació d'aquest dimarts al Parlament britànic. Des de Rabobank assenyalen que les probabilitats que May surti victoriosa han pujat, però no modifiquen la seva previsió que el Tractat de Retirada serà rebutjat per la cambra baixa britànica. "No hem variat la nostra decisió que les probabilitats que l'acord surti aprovat del Parlament aquest 12 de març són només d'un 15%", declaren per la seva banda els experts de Danske Bank.

Pel que fa a la moneda, els analistes de CMC Markets assenyalen que, des d'un punt de vista de l'anàlisi tècnica, si aconsegueix trencar la franja dels 1,3350 dòlars, el següent objectiu es troba als 1,35 dòlars. Enfront de l'euro, apunten que si es confirma la superació de les 0,85 lliures, prosseguirà fins a les 0,8420 lliures.

El ral·li de la lliura de dilluns va ser seguit per una alça de l'euro de menor quantia, que segueix remuntant els seus recents mínims de 20 mesos fins als 1,1280 dòlars, i d'una caiguda del ien i de l'or. "Un moviment de manual, que podria revertir-se i produir-se en direcció oposada si la votació tria el més dolent dels camins", avisa Adrián Aquaro, fundador de Trader College.

Noticias relacionadas

contador