zone-euro-reflux-de-la-dette-en-2018-mais-l-italie-fait-tache

L'euro no ha pogut amb el ral·li del dòlar, que fa unes jornades està sent la més destacada de les monedes del G10, ni amb el pessimisme que creix a marxes forçades al voltant de l'economia alemanya. El resultat de l'enquesta Ifo de dimecres ha donat el cop de gràcia que li faltava a la divisa per trencar els seus recents mínims i precipitar fins a preus no vistos en 22 mesos que no deixa d'ampliar. Els analistes afirmen que el mercat ja descompta un Banc Central Europeu (BCE) encara més acomodatici.

L'alentiment de la locomotora d'Europa, unida a la pèrdua de la confiança empresarial al país germànic a causa que les tensions comercials obstaculitzen a les seves exportacions, posen encara més en guàrdia el banc central i per Stephen Innes, analista de SCI Asset Management, això significa "que es mantindrà l'entorn de tipus baixos per temps indefinit".

"La dada va disparar el desassossec sobre la salut de l'economia a l'Eurozona i, tot i que l'euro va aguantar inicialment l'envit, les vendes van acabar accelerant-se", expliquen per la seva banda els experts de Sucden, fins als 1,1135 dòlars. Entre les causes es troba també la caiguda de la rendibilitat del bo a 10 anys en territori negatiu.

D'altra banda, el dòlar acumula guanys en les últimes sessions i ja dimarts es va disparar a un màxim de 22 mesos en l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de divises rivals, fita que ha ampliat fins al seu millor nivell de 23 mesos en els 98,189 punts, el que afegeix pressió a la moneda única. "La fortalesa del dòlar de dimecres s'ha vist exacerbada per la debilitat de la majoria dels seus rivals, especialment la vulnerabilitat del ien", indiquen els experts de Mizuho.

L'euro cotitza per sota dels 1,1150 dòlars, preus no vistos des de el 20 de juny de 2017 i el seu aspecte tècnic fa pensar a José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, que pot anar "cap al buit dels 1,0725 dòlars". "En el gràfic setmanal adjunt de l'euro contra el dòlar es pot observar com aquest continua desplaçant-se dins d'un ampli moviment lateral, amb cert biaix a la baixa", afegeix l'expert.

Els analistes avisen que la següent prova de foc per a la divisa arribarà amb la publicació de les dades del PIB dels EUA. "L'economia nord-americana mostra un marcat contrast amb el que Europa està experimentant en l'actualitat", explica Lukman Otunuga, analista d'FXTM. "Aquesta divergència està donant suport al bitllet verd que podria veure la seva empenta renovat si l'economia de la primera potència mundial supera les expectatives del mercat d'un avanç del 2,2% divendres", afegeix. "No obstant això, és probable que la gana pel dòlar es vegi afectat si les dades del PIB no compleixen amb les expectatives", avisa l'expert.

Noticias relacionadas

contador