guerra comercial portada nueva banderas china eeuu
38.787,38
  • -132,88
  • -0,34%

Els principals parquets del continent asiàtic mantenen el signe mixt aquest dijous, a mesura que s'esfuma l'optimisme per la signatura d'un acord comercial parcial entre la Xina i els EUA. Les notícies que l'esperada reunió entre Donald Trump i Xi Jinping pot ajornar-se fins al mes de desembre i les discussions sobre la localització d'aquest cim mantenen als inversors en alerta.

Els dos líders més poderosos del món tenien previst una trobada durant el mes de novembre per signar el denominat acord comercial de 'fase 1', un document que recollirà un pacte bàsic entre totes dues potències per intentar posar fi a la guerra aranzelària que estan lliurant des de fa mesos.

Pel que sembla, malgrat que totes dues parts tenien previst culminar aquest acord el novembre, la insistència del govern xinès que els EUA retiri els últims aranzels anunciats al setembre i es comprometi a no aplicar els previstos per a desembre està frenant l'acord final. Altres mitjans també recullen la disputa sobre la ciutat o país on ha d'escenificar-se la rúbrica: els EUA desitja que sigui a un dels seus estats, preferentment Iowa, mentre la Xina aposta per un altre emplaçament.

Malgrat aquestes notícies, els compostos de Xangai i Shenzen aconsegueixen revertir els números vermells a prop del tancament. El primer es mostra pla i el segon puja un 0,6%. El Hang Seng d'Hong Kong cedeix un 0,3% i el Nikkei nipó agrega un 0,11%.

En altres llocs, el Kospi també acaba amb marginals caigudes del 0,1%, mentre les borses del Pacífic es tenyeixen de verd, amb un auge de l'1% en l'ASX200. Al Sud-est asiàtic, els índexs de referència de Malàisia i Tailàndia acaben plans, mentre Singapur puja un 0,15%.

Noticias relacionadas

contador