cb tregua china eeuu

Notícia bomba que arriba des del front de la guerra comercial. Després que l'ànim dels inversors es tornés ombrívol pel possible ajornament de la signatura d'l'acord entre la Xina i els EUA a desembre, el gegant asiàtic ha informat que les dues economies més grans de el món han acordat cancel·lar els aranzels addicionals impostos durant les seves disputes que han llastrat el creixement mundial durant mesos. Aquesta retirada dels impostos s'executarà en diverses fases.

Segons informa Reuters, la Xina ha fet pública aquest informació i declarat aquest dijous que les dues parts cancel·larà simultàniament alguns aranzels existents sobre els béns de l'altra part per arribar a l'anomenat acord comercial de "fase u". Un portaveu de Ministeri de Comerç de país asiàtic ha assenyalat que la proporció d'aranzels eliminats ha de ser la mateixa.

Aquestes notícies, que han provocat pujades a l'obertura de les borses europees i han disparat els futurs de Wall Street, arriba després que hagi transcendit que la signatura de l'esmentat tractat entre les dues potències s'ajornarà a desembre. Tots dos països han estat durant diverses setmanes treballant amb el marc del mes de novembre en ment per celebrar una cimera entre els presidents dels EUA, Donald Trump, i la Xina, Xi Jingping, per escenificar la rúbrica, però sembla que s'haurà d'esperar al mes pròxim.

Aquesta setmana han transcendit diversos detalls que encara estan per polir, sent-ne el més pintoresc el lloc de la signatura del document. Així, a més de les qüestions aranzelàries, l'elecció del lloc d'aquesta signatura s'ha convertit en un motiu de disputa. Les opcions cobreixen un ampli rang de localitzacions, d'Alaska a Grècia.

Els Estats Units i la Xina han imposat aranzels sobre productes per valor de milers de milions de dòlars des del començament de 2018, cosa que ha afectat els mercats financers mundials. L'acord comercial parcial serà una fita que alleujarà els mercats.

Noticias relacionadas

contador