Notícies de polsos divises

cbdolarlibra

Un pròsper dòlar no pot amb la lliura, que s'estira per sobre dels 1,33

Dues notícies recorren el mercat de les divises aquest dimecres. D'una banda, el dòlar manté el seu múscul, principalment davant el ien, després que la gana pel risc hagi seguit dominant en els inversors. De l'altra, la lliura ha prolongat els seus guanys, ampliant els màxims d'un any, fins als 1,3315 dòlars, nivells de preu que no es veien des del 13 de setembre del 2016.

La lliura es dispara a màxims d'un any després de l'avanç de la inflació al Regne Unit

El dòlar i l'euro, sempiterns al mercat de les divises, cedeixen el seu espai sota el focus mediàtic a la lliura. En una setmana marcada per les referències econòmiques al Regne Unit i per la decisió de política monetària del Banc d'Anglaterra (BoE), l'auge de la inflació fins al 2,9% ha catapultat la moneda britànica al seu rècord d'un any, als 1,3282 dòlars, des d'on cau lleument fins als 1,3260 dòlars.

dolar1

Tindrà continuïtat el revés de l'euro mentre el dòlar segueix pujant davant el ien?

La gana dels inversors pel dòlar ha seguit dominant l'operativa al mercat de les divises durant les últimes hores i distanciant del ien i l'euro encara més dels màxims assolits la setmana passada contra el 'bitllet verd'. A mesura que retrocedeixen les preocupacions per Corea del Nord i pels estralls de l'huracà Irma, els operadors desfan dels actius refugi acumulats durant les últimes sessions i això es nota en la moneda nord-americana.

criptodivisas portada

El mercat de les monedes digitals pateix la incertesa de les cases de canvi xineses

El mercat de les monedes digitals segueix sotmès a una immensa pressió a l'arrencada setmanal, davant la incertesa generada per la probable prohibició del comerç amb aquests actius virtuals a la Xina. El país asiàtic no ha emès cap comunicació oficial, de moment, tot i que les informacions de mitjans tan prestigiosos com la revista 'Caixin' apunten en aquesta direcció, després que les autoritats monetàries ja hagin pres mesures contra les ICOs.