• La recent debilitat del dòlar impedeix una major caiguda de la moneda sud-coreana
coreatrump

El won coreà, que havia aguantat la pressió venedora després del llançament d'un míssil per part de Corea del Nord, que va sobrevolar el Japó el passat 29 d'agost, ha sucumbit a les forces baixistes després de l'últim assaig nuclear del règim de Kim Jong-un. La divisa del país asiàtic s'ha depreciat un 1% i ha arrencat al sessió amb un buit baixista a les 1.1130,10 unitats, comparat amb el tancament de divendres a les 1.120,14 unitats.

El won ha arribat al seu pitjor canvi des del passat 23 d'agost i es negocia en mínims de gairebé dues setmanes, a la franja de les 1.132,80 unitats. L'encreuament dòlar/won coreà opera encara un 1,3% allunyat dels màxims del 11 d'agost, als 1.148,10 wons, assolits just després que arrenqués l'últim capítol de la crisi estiuenca entre Washington i Pyongyang.

El won ha arribat al seu pitjor canvi des del 23 d'agost

La recent debilitat del dòlar, que es troba molt pressionat també per l'escalada de tensió entre els EUA i Corea del Nord, a més de les febles dades macroeconòmiques i els dubtes sobre la tercera pujada de tipus de la Reserva Federal dels EUA aquest any, han evitat que el dòlar encara guanyi més enters contra la moneda coreana.

No obstant això, el recent test nuclear del govern de Kim Jong-un, el sisè i més poderós fins ara, i la immediata resposta militar de Corea del Sud, a la qual els EUA promet unir les seves forces, ha acabat dinamitant l'ànim dels inversors en actius sud-coreans. De fet, el Kospi, l'índex de referència de la borsa de Seül ha rebut la notícia amb agudes pèrdues de fins a un 1,7% a la sessió, tot i que remunta fins a un declivi del voltant del 0,80% al tancament.

A més, al mercat de les divises, el ien s'ha disparat fins a les 109,300 unitats contra el dòlar i el franc suís, l'altra moneda considerada actiu refugi també ha guanyat terreny durant la sessió asiàtica, fins als 0,95800 francs per dòlar, mentre l'or i la plata avancen. El metall groc, en concret, ha incrementat el seu valor fins a un nou màxim d’11 mesos als 1.340 dòlars.

Noticias relacionadas

contador