cb hong kong
37.068,35
  • 0,00
  • -2,66%

Els mercats asiàtics han cotitzat amb signe mixt aquest dijous, després del lleu declivi que va patir Wall Street dimecres. Especialment significatiu és la retallada d'un 0,8% de Hong Kong, quan han prosseguit a la regió les violentes protestes i l'enfrontament entre manifestants i autoritats.

El debat sobre el polèmic projecte de llei d'extradició, que permetrà lliurar a la Xina continental els condemnats, manté Hong Kong en suspens, mentre els carrers són l'escenari de les manifestacions i l'índex encadena dues jornades en el vermell. La nova legislació ha estat posposada aquest dijous per segon dia consecutiu mentre el Consell Legislatiu de Hong Kong roman tancat a causa de les protestes contra la reforma.

Les autoritats de Hong Kong han anunciat el tancament de les oficines governamentals al barri de negocis de la ciutat per a la resta de la setmana després d'una jornada de violència.

De moment, els forts enfrontaments entre policia i manifestants han deixat 72 ferits, segons l'Autoritat Hospitalària de Hong Kong. Per la seva banda, els mitjans estatals xinesos han qualificat les protestes d'"il·legals" i ha assenyalat que estan "martellejant" la reputació de la ciutat.

Les accions de la Xina continental, per la seva banda, es van recuperar aquest dijous, amb el compost de Xangai pujant un 0,12% i el component de Shenzhen guanyant un 0,13%. El compost de Shenzhen també va avançar 0,43%.

En altres llocs, el Nikkei del Japó ha caigut un 0,5%, ja que les accions del proveïdor Apple Display nipó s'han desplomat més d'un 7% després que la companyia anunciés nous plans de reestructuració. L'índex Topix també ha disminuit un 0,83%.

A Corea del Sud, el Kospi ha perdut un 0,27%, ja que les accions del fabricant de xips SK Hynix han caigut més d'un 3%. L'ASX 200 australià ha eliminat els guanys anteriors per acabar pla, mentre que al Sud-est asiàtic, les caigudes són d'un 0,25% de mitjana.

Noticias relacionadas

contador