brokerbajistabajista
10.983,70
  • -44,10
  • -0,40%

L'IBEX a tancat aquest divendres una setmana de transició en què ha perdut un 0,45% i s'ha situat per sota dels 9.200 punts (9.194). Durant la jornada d'avui, el selectiu s'ha deixat un 0,57% amb només quatre valors en verd. Els inversors miren ja cap a la reunió de la Reserva Federal (Fed) de la setmana que ve, per a la qual no s'esperen canvis en els tipus. Així i tot, el que hagi de dir Jerome Powell, especialment de cara a la retallada esperada el setembre o desembre, se seguirà amb gran atenció.

Altre front obert és la crisi desencadenada després de l'atac a dues petroliers al Mar d'Oman. Els Estats Units ha acusat directament l'Iran de l'atac i el Regne Unit dona suport a aquestes acusacions. La crisi entre els EUA i l'Iran s'agreuja i això està tenint impacte directe en el cru, que acumula entre el 4% durant les últimes dues sessions. En aquests moments puja al voltant d'un 1% després de la decisió de l'AIE de rebaixar la seva previsió de demanda mundial de petroli.

A Europa, continua la carrera per liderar el Partit Conservador i el país. Boris Johnson va guanyar ahir la primera ronda de votacions per liderar el partit, cosa que li ratifica com a favorit per succeir Theresa May. Johnson insisteix que traurà el Regne Unit de la UE abans del 31 d'octubre amb acord o sense. Els economistes adverteixen que un Brexit dur implicaria una caiguda del PIB espanyol d'entre 5 i 9 dècimes.

TÈCNIQUES REUNIDES I MÁSMÓVIL

Al tancament de la jornada d'ahir es va conèixer que MásMóvil anava a entrar a l'IBEX en substitució de Tecnicas Reunidas. Al començament de la sessió, els inversors de la companyia d'infraestructures han decidit vendre i les seves accions han caigut al voltant d'un 1%, però han tancat planes. Els títols de MásMóvil sí que han acabat en vermell, amb un retrocés de l'1,92%.

També a l'àmbit empresarial, Unicaja ha pujat un 2,7% després d'informar aquest divendres que ha venut la seva participació del 20% en la concessionària Ausol per 137.600.000 d'euros. Per la seva banda, Ferrovial (+0,64%) ha venut un 65% d'Ausol també al fons per 447 milions.

Al mercat de deute, l'interès del bo espanyol ha marcat nous mínims i en situar-se per sota del 0,50% a la calor de les tensions geopolítiques que empenyen a refugiar-se en actius històricament més segurs com la renda fixa, especialment la del Vell Continent.

ANÀLISI TÈCNICA

"El lent degoteig a la baixa del nostre selectiu, així com en el conjunt dels nostres veïns, encaixa dins dels paràmetres normals. En teoria només estem corregint proporcionalment les importants pujades de la setmana passada i poc més. Però com hem estat dient durant les últimes sessions estem a zona de ningú, a mig camí entre el suport dels 8.900 i la resistència dels 9.410 punts. I mentrestant, a armar-se de paciència i a seguir esperant", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Aquest divendres el càstig està sent generalitzat, aixecat per les acereres i companyies del sector automòbil/automoció (les més sensibles a la guerra comercial). I després hi ha el sector de sempre, el dels bancs", afegeix.

"De fet, el conjunt dels bancs europeus es troba a tocar de nou dels mínims de la setmana passada i, per tant, a prop també del suport que presenta en els mínims de desembre. I per sota ja no tenen res important fins els mínims del Brexit", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador