hong-kong-l-ambassade-de-chine-a-paris-denonce-l-hypocrisie-des-europeens
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

L'índex de referència de Hong Kong, el Hang Seng, avança de forma destacada aquest dilluns, després de la celebració dels comicis a la ciutat autònoma que han llançat una victòria aclaparadora per a les forces prodemocràcia. L'índex ha arribat a pujar a prop d'un 2%, però es modera a l'1,61% a prop del tancament.

L'oposició al govern xinès s'ha fet amb gairebé del 90 per cent dels escons dels consells de districtes durant una jornada electoral que s'ha vist caracteritzada per una històrica participació. Més de 2,9 milions de persones, un 70 per cent de la població, han acudit a les urnes en un moment clau per a la regió administrativa especial xinesa, una antiga colònia britànica que es troba sumida en una de les majors revoltes de la seva història des que va ser retornada a la Xina el 1997.

A la Xina continental, el compost de Xangai puja un 0,72%, mentre que el de Shenzhen cedeix un 0,44%. El Nikkei nipó avança més d'un 0,7%, mentre el Kospi sud-coreà puja un 1,02% i a la resta de la regió, les borses guanyen a prop d'un 0,3% de mitjana. Al Pacífic, els índexs pugen un 0,3% a Austràlia, mentre la borsa de Nova Zelanda tanca plana.

Noticias relacionadas

contador