ep economiabolsa- ibex 35 avanza047 ensesionrecupera9500 puntos
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX ha cotitzat amb pujades destacades aquest dilluns (+0,7%. 9.319 punts) recolzat en l'empenta de Siemens Gamesa que s'ha disparat un 8,49% després que es conegués que Siemens està disposat a comprar la participació d'Iberdrola. Des que s'ha conegut la notícia al voltant de les 14 hores, els títols de la companyia han passat dels 13,12 euros per acció fins als 14 amb què s'ha tancat.

Altres títols que han donant suport a l'IBEX en la seva pujada són Bankia (+2,74%) i Arcelor Mittal (+2,89%). El selectiu i la resta de borses han optat des de fa bastants dies per adoptar el 'mode Nadal' i per la tranquil·litat, amb moviments que solen ser més intensos a primera hora per després moderar-se.

Aquesta setmana probablement estarà marcada per aquesta calma perquè dijous se celebra Acció de Gràcies als Estats Units i aquest dia romandran tancats els mercats d'accions, futurs i bons a l'altre costat de l'Atlàntic. Divendres, dia en què té lloc l'anomenat Black Friday (jornada de descomptes i de compres), Wall Street només obre durant mitja sessió.

Les pujades d'aquest dilluns estan motivades, de nou, per les notícies sobre Estats Units i la Xina. L'assessor de Seguretat Nacional dels Estats Units, Robert O'Brien, va dir dissabte que l'anomenat acord de 'primera fase' amb la Xina podria aconseguir-se a finals d'any. No obstant això, també ha posat èmfasi que Washington no faria els ulls grossos davant les protestes de Hong Kong. Precisament a Hong Kong, els candidats prodemocràcia han arrasat aquest cap de setmana en unes eleccions locals que es consideren un plebiscit.

De tornada a Europa, els dos principals partits polítics de la Gran Bretanya han llançat els seus manifestos per guanyar-se el públic abans de les crucials eleccions del 12 de desembre. L'opositor Partit Laborista va començar dijous passat amb un manifest que promet un impost sobre les companyies petrolieres i la renacionalització d'algunes indústries, mentre que els conservadors van llançar el seu propi pla per al Regne Unit que inclou 50.000 infermeres addicionals en el Servei Nacional de Salut.

En notícies corporatives, la francesa LVMH ha arribat a un acord per comprar la joieria de luxe nord-americana Tiffany & Co per 16.300 milions de dòlars. A més, Novartis ha acordat la compra de Medicines per 6.800 milions de dòlars.

Finalment, pel que fa al calendari de dades, l'IFO alemany de novembre de confiança empresarial ha quedat en 95,0, en línia amb el que s'esperava i enfront del 94,7 previ. L'IFO expectatives empresarials s'ha situat en 92,1 enfront del 92,5 previst i al 91,6 anterior. L'IFO situació actual s'ha situat en 97,9, en línia amb el que s'esperava i per sobre del 97,8 previ.

ANÀLISI TÈCNICA

Per José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania hi ha motius per ser optimistes, "l'IBEX no ha pogut començar la setmana millor, tancant el buit baixista (resistència) dels 9.307 punts i amb petit buit alcista (suport) que pot acabar sent setmanal als 9.254 punts".

"És més, es pot intuir un petit doble vall que, en teoria, hauria de llançar-nos cap a la zona de màxims anuals (9.588), prèvia parada a la resistència dels 9.500 punts (els màxims del 'reversal' de la sessió del 17 de octubre", apunta l'expert.

"Sembla que ens anem allunyant del suport clau de curt termini dels 9.130 punts i, a més, l'oscil·lador de moment estocàstic sembla voler girar-se també a l'alça. En resum, cada dia que passa les sensacions són millors, encara que mai està de més recordar que la clau està en respectar el suport dels 9.130 punts", conclou.

Noticias relacionadas

contador