tencent le benefice grimpe de 29 au deuxieme trimestre et bat les estimations
38.236,07
  • -37,98
  • -0,10%

Pujades generalitzades per a les borses asiàtiques aquest divendres, ja que els inversors han vigilat les accions cotitzades a Hong Kong d'empreses de sectors afectats per la regulació, com el dels videojocs. També ha estat notícia la segona trucada telefònica entre el president dels EUA, Joe Biden, i el president de la Xina, Xi Jinping, la passada matinada, des que el primer va assumir el càrrec al gener, en un moment en què les tensions entre les dos majors economies del món estan a punt d'esclatar. S'han compromès a evitar la confrontació.

A la tarda de divendres, a Hong Kong, les accions de Tencent han pujat un 1,67%, mentre que Netease ha guanyat un 2,32%, percentatge que suposa una recuperació parcial després de les fortes pèrdues registrades dijous.

Les accions dels jocs van caure dijous quan el South China Morning Post va informar que el govern xinès suspendria l'aprovació de nous jocs en línia al país. No obstant això, després del tancament del mercat, el mitjà va corregir la informació per dir que els reguladors alentiran el procés d'aprovació.

Per la seva banda, les accions del promotor immobiliari xinès China Evergrande Group, que cotitzen a Hong Kong, han caigut un 0,85% a causa de la preocupació per la situació del deute de l'empresa.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1,65%, després de la caiguda de més del 2% de dijous. Les accions de la Xina continental han pujat, amb el compost de Xangai pujant un 0,43%, mentre que el component de Shenzhen ha guanyat un 0,595%.

Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 1,1%, mentre que l'índex Topix ha avançat un 1,01%. El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 0,39%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha guanyat un 0,39%.

Noticias relacionadas

contador