ep archivo   china y estados unidos
TWITTER / @ESTATALESCLATE - Archivo

Segona trucada telefóncia entre el president dels EUA, Joe Biden, i el president de la Xina, Xi Jinping, a la passada matinada, des que el primer va assumir el càrrec al gener, en un moment en què les tensions entre les dues majors economies del món estan a punt d'esclatar.

"El president Biden ha subratllat l'interès permanent dels Estats Units en la pau, l'estabilitat i la prosperitat a l'Indo-Pacífic i al món, i els dos líders han parlat de la responsabilitat d'ambdues nacions per garantir que la competència no es desviï cap al conflicte", ha dit la Casa Blanca en una lectura de la trucada publicada divendres al matí.

Els mitjans de comunicació estatals xinesos han confirmat la trucada poc després. La intervenció de Xi ha contemplat que "sobre la base del respecte a les preocupacions fonamentals de cada un i la gestió adequada de les diferències", els departaments pertinents dels dos països poden participar en la cooperació sobre el clima, la prevenció de la Covid, la recuperació econòmica i les principals qüestions internacionals i regionals.

Ha dit que si hi ha "confrontació" entre la Xina i els Estats Units, "els dos països i el món patiran", mentre que tots es beneficiaran si les dues nacions treballen juntes. Això és el que diu una traducció de la CNBC del text xinès.

L'informe dels mitjans de comunicació estatals també incloïa una descripció dels comentaris de Biden, entre els quals s'incloïa l'observació que: "Els dos països no tenen motius per entrar en conflicte com a resultat de la competència."

contador