ep imagenangry birds 2 secuelala cintaanimacion basadaexitoso videojuego
SONY PICTURES

La Xina va de debò. Aquest dimecres, alguns reguladors del país asiàtic han demanat a les companyies a adherir-se a les recents limitacions sobre el temps de joc dels menors xinesos. A més, els han ordenat fer un pas endavant per reforçar el control (i censura, si fos necessari) dels seus continguts.

En no fer-ho, les empreses afronten càstigs severs, segons aquests organismes. El seu ultimàtum s'ha deixat sentir ràpidament al parquet, amb Tencent caient un 6,7% i NetEase, un altre 7,7%.

Altres empreses menys conegudes del sector, com Bilibili i Kuaishou Technology, també han caigut un 6,8% i un 6,3%, respectivament, atès que bona part dels seus ingressos procedeixen també de la indústria del videojoc. Aquests durs retrocessos en borsa tenen lloc després d'una lleu recuperació del sector, sobre el qual pesaven més les valoracions barates i el seu bon trimestre pel que fa a beneficis que la incertesa legislativa.

Tot va començar al mes passat, quan un mitjà de comunicació estatal va carregar contra el presumpte impacte negatiu dels videojocs sobre la gent jove, afirmant que era una mena d'opi per a ells que generava addicció.

Aquell dia les grans desenvolupadores es van enfonsar un 10%. Durant els tres últims mesos, el panorama no és molt millor i és que Tencent i NetEase es desplomen un 18% i un 20%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador