guerra comercial portada nueva banderas china eeuu
38.202,37
  • -632,73
  • -1,63%

Les borses asiàtiques han acabat en vermell aquest dijous, després de la publicació d'una informació a Reuters que un acord comercial anticipat de "fase u" entre els EUA i la Xina podria demorar-se fins als inicis de 2020.

"Les perspectives que tots dos països arribin a un acord comercial de 'fase 1' en el futur pròxim o si corre el risc que no es tanqui fins a l'any que ve" marcaran el compàs durant les properes jornades assenyalen els experts de Danske Bank. Diverses fonts han apuntat durant les últimes hores que no entrarà en vigor fins al pròxim any, mentre Pequín pressiona per obtenir reduccions aranzelàries més extenses, i l'administració Trump respon amb les seves pròpies demandes.

El Nikkei del Japó ha caigut un 0,48%, mentre l'índex Topix s'ha deixat un 0,1%. A Corea del Sud, el Kospi ha perdut un 1,35%, ja que les accions dels pesos pesats Samsung Electronics i SK Hynix han caigut un 1,92% i un 2,18%, respectivament.

Les accions de la Xina continental també han acabat el seu dia de negociació a la baixa, amb el compost de Xangai deixant-se un 0,25% i el de Shenzhen perdent un 0,35%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha disminuït aproximadament un 1,5%, a partir de la seva última hora de negociació, i les accions del gegant tecnològic xinès Tencent han caigut un 1,85%.

Mentrestant, les accions australianes han disminuït, ja que l'ASX 200 ha tancat un 0,74% per sota.

Noticias relacionadas

contador