cb china bolsa trade
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Les accions dels principals parquets asiàtics han acabat amb pujades aquest dilluns i així han estès els guanys del Wall Street de la setmana passada. L'entusiasme de les compres s'ha vist impulsat per les renovades esperances de progrés en la resolució de la disputa comercial entre els EUA i la Xina i les borses de Xangai i Hong Kong han aconseguit acabar al verd tot i les notícies que l'economia de la Xina va créixer al seu ritme més baix en tres dècades l'any passat.

L'índex compost de Xangai (+0,56%), el de Shenzhen (+0,61%) i l'índex Hang Seng de Hong Kong (+0,29%), han aconseguit tancar en positiu, malgrat que el creixement econòmic oficial va arribar al 6,6% el 2018, el ritme més lent des de 1990. la desacceleració del PIB de la segona potència mundial s'havia anticipat àmpliament, en plena disputa comercial de Pequín amb els Estats Units, el seu major soci comercial.

Els experts criden a la calma, ja que la desacceleració xinesa no "afectarà el sentiment de mercat si no és que arribin notícies negatives des del front de les negociacions en matèria comercial entre els EUA i el gegant asiàtic", segons Hussein Saied, analista d’FXTM. I afegeix que el mercat segueix confiant que les converses que prosseguiran a Washington a finals de mes arribaran a bon port.

L'índex Nikkei del Japó ha acabat amb un avanç del +0,26%, el Kospi de Corea del Sud (+0,02%) ho ha fet gairebé pla i l’ASX 200 d'Austràlia ha agregat un modest 0,18%. Les accions han pujat al sud-est d'Àsia amb tancament positiu a Malàisia i Tailàndia, mentre que Singapur ha avançat un 0,46% i Taiwan, un 0,54%.

Noticias relacionadas

contador