cbasia9 short1
37.068,35
  • -
  • -2,66%

Àsia tanca amb notables avenços l'última sessió setmanal després que The Wall Street Journal hagi publicat que els EUA ha plantejat rebaixar els aranzels a productes xinesos durant les negociacions comercials que manté amb el gegant asiàtic. La notícia ja va impulsar guanys a Wall Street dijous i s'espera que bombi les borses aquest divendres.

L'índex compost de Xangai (+1,42%), el de Shenzhen (+1,15%) i el Hang Seng de Hong Kong (+1,13%) han deixat avenços de més d'un 1%. El Nikkei de Tòquio ho ha fet un 1,3% i el Kospi de Seül, un 0,82%. L'S&P-ASX 200 de Sidney ha avançat un 0,5% i els punts de referència a Taiwan (+0,48%), Nova Zelanda (+0,22%) i el sud-est d'Àsia també han augmentat. Els avenços han estat més modestos a Tailàndia, que acaba pla, Malàisia (+0,19%) i Singapur (+0,22%).

Pequín ha anunciat que el viceprimer ministre Liu He, viatjarà a Washington per les converses del 30 al 31 de gener amb l'objectiu de posar fi a la guerra aranzelària provocada per les queixes dels Estats Units sobre les ambicions tecnològiques del país. Els grups empresarials i els economistes buscaven que Liu i el seu homòleg nord-americà, el Representant de Comerç dels Estats Units, Robert Lighthizer, participessin en les converses com a senyal que les negociacions de baix nivell realitzades anteriorment a la capital del gegant asiàtic van avançar. El The Wall Street Journal va informar que el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, estava disposat a reduir els augments dels aranzels als productes xinesos, encara que va dir que Lighthizer i altres funcionaris es van oposar.

Des de l'Administració Trump, estan intentant donar suport al mercat amb notícies positives sobre les negociacions amb la Xina, al mateix temps que tracten d'apartar a un segon pla la greu tensió que està provocant el tema de Huawei al govern xinès.

Noticias relacionadas

contador