portada china fidelity

La Xina ha anunciat aquest dilluns que el seu creixement econòmic oficial va arribar al 6,6% el 2018, el ritme més lent des de 1990. La desacceleració del PIB de la segona potència mundial s'havia anticipat àmpliament, en plena disputa comercial de Pequín amb els Estats Units, el seu major soci comercial.

Els economistes enquestats per Reuters havien pronosticat que el PIB anual creixeria a aquest ritme, baixaria dues dècimes del 6,8% revisat el 2017. El creixement de l'economia durant el quart trimestre va ser del 6,4%, en línia amb les expectatives. Suposa una disminució del creixement interanual del 6,5% durant el tercer trimestre de 2018.

No obstant això, les dades econòmiques publicades pel govern xinès han inclòs alguns brots verds. La producció industrial va créixer un 5,7% el desembre respecte a l'any anterior, i va superar les expectatives dels economistes d'un creixement del 5,3%, per sobre del creixement del 5,4% de novembre.

Les dades de vendes al detall van augmentar un 8,2% el desembre, en línia amb el pronòstic i per sobre del 8,1% de novembre.

Els experts criden a la calma, ja que la desacceleració xinesa no "afectarà el sentiment de mercat si no és que arribin notícies negatives des del front de les negociacions en matèria comercial entre els EUA i el gegant asiàtic", segons Hussein Saied, analista d’FXTM. Afegeix aquest analista que el mercat segueix confiant que les converses que prosseguiran a Washington a finals de mes arribaran a bon port.

Noticias relacionadas

contador