cbfelicidad trader

Wall Street torna a les caigudes després de tancar dimecres amb sòlids guanys de l'1%, que van permetre al Dow Jones marcar un nou màxim històric. No obstant això, el Nasdaq torna a llastrar els títols, cosa que indica un dia més la rotació de les mans fortes cap a valors més cíclics per aprofitar la recuperació econòmica que anticipa el mercat en els propers mesos.

  • 37.775,38
  • -

Després de liderar els guanys de les borses durant la pandèmia, els inversors estan rotant les seves carteres des de la tecnologia cap a les accions que millor poden aprofitar el creixement econòmic i que més colpejades han estat per la Covid-19, com bancs, hoteleres, companyies aèries, companyies industrials i de consum.

Malgrat que encara hi ha por a un repunt de la inflació per sobre del previst, el president de la Fed, Jerome Powell, va tornar a aplacar aquests temors en anticipar que l'economia nord-americana trigarà "tres anys" a recuperar el nivell de plena ocupació i inflació sostinguda del 2%, que són els dos mandats del banc central.

Així les coses, Powell va assenyalar que la inflació no es descontrolarà, encara que repunti de manera transitòria per sobre del 2% durant els propers mesos. La Fed garanteix així que no retirarà els seus estímuls i que no apujarà els tipus d'interès fins d'aquí a molt de temps. I això agrada als operadors.

A l'escena econòmica dels EUA, les comandes de béns duradors han superat les previsions al febrer i les dades setmanals d'atur han estat millors de la prevista. A més, l'estimació final del PIB del quart trimestre s'ha revisat lleugerament a l'alça fins al 4,1%, en línia amb els pronòstics.

Durant l'última setmana Estats Units ha registrat 730.000 peticions d'atur enfront de les 845.000 esperades pel mercat. Tot i que es tracta d'una caiguda significativa, els experts són prudents. "La forta caiguda probablement es deu al fet que les persones als estats més afectats per la gran tempesta de la setmana passada, especialment Texas, tenen millors coses a fer que presentar sol·licituds de desocupació", explica Ian Shepherdson, economista en cap de Pantheon Macroeconomics.

A nivell empresarial, Gamestop torna a disparar-se més del 50%, després de volar dimecres un 100% en anunciar el canvi del seu director financer. Els minoristes segueixen impulsant el valor i batallant contra els grans inversors baixistes, en una baralla que no agrada a les 'mans fortes' del mercat.

També és notícia Twitter. La xarxa social ha actualitzat els seus objectius a llarg termini i estima arribar als 315 milions d'usuaris diaris per a finals de 2023. Les previsions han agradat al mercat i les seves accions estan disparades, avancen un 9%.

Sobre la valoració del sector tecnològic, els analistes de Capital Group afirmen que "sense els riscos normatius, la cotització de les FAANG (acrònim de Facebook, Apple, Amazon, Netflix i Google) es multiplicaria".

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,3%, fins als 63,45 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,52% i es canvia als 1,2230 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,448% (a principis d'any cotitzava per sota de l'1%), el bitcoin avança un 0,3%, fins als 49.106 dòlars; i l'unça d'or baixa un 0,3%, fins als 1.792 dòlars.

Noticias relacionadas

contador