bandera eeuu

Les sol·licituds de desocupació als Estats Units han patit una forta disminució durant l'última setmana tot i que el país en general i Texas en particular s'ha vist fortament afectat per les tempestes hivernals que han provocat el tancament temporal de molts comerços.

Durant els últims set dies s'han registrat 730.00 sol·licituds, una dada molt per sota de la que estimava el consens, que parlava de 845.000.

Tot i la disminució, la situació laboral dels Estats Units està encara molt lluny d'aconseguir les dades prèvies a la pandèmia. De fet, el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell ha avisat aquesta setmana. "L'atur és elevat i el mercat laboral està lluny de la plena ocupació", ha assegurat el banquer central en una compareixença a la Comissió de Serveis Financers de la Cambra de Representants.

El mercat agafa amb pinces les últimes dades i els experts apunten que podrien no estar mostrant la realitat. "La forta caiguda en les sol·licituds d'atur probablement es deu al fet que les persones en els estats més afectats per la gran tempesta de la setmana passada, especialment Texas, tenen millors coses a fer que presentar sol·licituds de desocupació", explica Ian Shepherdson, economista cap de Pantheon Macroeconomics.

Un cop el país va superant els problemes provocats per la neu, Shepherdson creu que els Estats Units viurà un augment de les peticions d'atur, "esperem un repunt la setmana que ve".

Més enllà de la situació creada per temporal, les previsions a llarg termini semblen optimistes. "Mantenim l'opinió que els reclams aviat començaran a baixar, lentament al principi però després més ràpidament a mesura que la reobertura de l'economia s'accelera l'abril i maig", matisa l'expert.

Noticias relacionadas

contador