cbvacuna moderna
106,18$
  • -2,67$
  • -2,45%

Moderna va registrar pèrdues de 747.100.000 de dòlars el 2020, un període que la mateixa companyia ha qualificat com "un any històric", enfront de les pèrdues de 514 milions de dòlars de l'exercici anterior, segons els resultats presentats aquest dijous.

Durant el quart trimestre del l'any, Moderna va informar de pèrdues de 272.500.000 de dòlars.

Quant als ingressos, la farmacèutica ha aconseguit situar-los al 528.905.000 de dòlars, molt superiors als 12.173.000 de dòlars de 2019 gràcies principalment a les vendes de la seva vacuna contra la Covid-19. De fet, Moderna ha assegurat que espera registrar 18.400 milions de dòlars en vendes de la seva vacuna aquest any i preveu produir 700 milions de dosi el 2021.

La companyia ha avançat que està realitzant noves inversions de capital per augmentar la capacitat de les seves instal·lacions de fabricació pròpies i associades, la qual cosa s'espera que augmenti la capacitat global de 2022 a aproximadament 1.400 milions de dosis de la seva vacuna.

Assenyala que aquestes inversions permetran una "producció addicional" de l'actual vacuna i proporcionaran "flexibilitat per abordar la producció de possibles reforços de la vacuna que puguin ser necessaris per fer front a les variants emergents.

"Creiem, a partir de les nostres converses amb els governs de tot el món, que seguirà havent-hi una demanda significativa de la nostra vacuna i ara estem compromesos a augmentar materialment la nostra capacitat de fabricació. A causa de la gran eficàcia de la nostra vacuna i a la nostra capacitat de desenvolupar-ne ràpidament variants per ajudar a reforçar el sistema immunitari dels vacunats, la demanda és cada vegada més gran. Estem invertint en aquesta capacitat addicional per ajudar-nos a augmentar la producció i permetre la flexibilitat en la fabricació de possibles reforços de la vacuna per fer enfront a les variants emergents del virus", ha afegit el director general de la companyia.

A més, ha anunciat que ha completat la fabricació de material per al seu candidat a vacuna contra la variant del coronavirus B.1.351, identificada per primera vegada a Sud-àfrica, i ha enviat dosis als Instituts Nacionals de la Salut dels Estats Units (NIH, per les sigles en anglès) per a un assaig clínic de fase 1.

D'altra banda, Moderna també va informar que el director mèdic Tal Zaks deixaria la companyia a finals de setembre.

Noticias relacionadas

contador