• Els inversors han deixat de banda els conflictes polítics
  • El PIB dels EUA va pujar un 3% durant el segon trimestre segons la segona estimació
Wall street america US USA signs

Wall Street ha obert amb indecisió i cotitza amb signe mixt. Sembla que els inversors han oblidat el conflicte amb Corea del Nord que va llançar un míssil que va sobrevolar el Japó. De fet, els tres principals índexs de la borsa de Nova York van aconseguir tancar ahir amb avenços lleugers: Dow Jones: +0,26; Nasdaq: +0,3; S&P 500: +0,08. Avui s'ha publicat la segona revisió del PIB del segon trimestre que mostra que l'economia dels EUA va créixer un 3%.

  • 38.675,68
  • -

Sembla que la tranquil·litat sobre Corea del Nord va arribar després que el president dels EUA, Donald Trump, assenyalés que "totes les opcions estan sobre la taula", en la relació amb el país asiàtic. "El món ha rebut el missatge més recent de Corea del Nord en veu alta i clara: aquest règim ha assenyalat el seu menyspreu pels seus veïns, per tots els membres de les Nacions Unides i per normes mínimes de conducta internacional acceptable", va dir Trump en un comunicat i ha afegit que amb aquestes amenaces "només augmentaran l'aïllament del règim nord-coreà entre altres nacions".

Mentrestant, l'huracà Harvey continua eclipsant una sèrie de sectors, entre ells el de l'energia, amb els preus del petroli sota pressió, ja que les refineries segueixen estant afectades pel desastre natural i han hagut de tancar diverses refineries. El preu del barril de West Texas, de referència als EUA, cau un 0,9% fins als 46,02 dòlars i el de Brent, de referència a Europa, es deixa un 0,91% fins a fregar els 51,51 dòlars.

A més, aquest dimecres s'han publicat els inventaris de cru dels EUA, que han tornat a caure per novena setmana consecutiva. Així, van caure en 5,4 milions de barrils la setmana que va acabar el passat 25 d'agost respecte a l'anterior, segons dades publicades aquest dimecres per l'Administració de la Informació de l'Energia Nord-americana (EIA, per les sigles en anglès). Aquestes dades han fet que el cru hagi reduït les seves caigudes.

No obstant això, l'atenció aquest dimecres es dirigeix ​​cap a les dades econòmiques. El PIB del segon trimestre ha pujat un 3% segons la segona revisió realitzada per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica. Aquest increment se situa per sobre del que esperaven els analistes de Reuters del 2,7%. L'inversor Warren Buffett, president i CEO de Berkshire Hathaway, ha assegurat en una entrevista a la CNBC aquest dimecres que el creixement econòmic dels Estats Units no se sent realment com un 3%. "El llindar del 3% és el que el president Donald Trump i la seva administració volen aconseguir per al creixement del producte interior brut", ha dit.

A més, també s'ha publicat la dada d'ocupació d'ADP, en el qual s'informa que el sector privat va crear 237.000 llocs de treball el mes passat, fet que suposa la xifra més alta en cinc mesos. La dada se situa molt per sobre dels 185.000 llocs de treball que preveia el consens de Reuters.

D'altra banda, la dada d'hipoteques també s'ha publicat: la sol·licituds hipotecàries setmanals han caigut un 2,3% respecte a la setmana anterior i un 25% en comparació amb l'any anterior. Les taxes d'interès hipotecàries estan al nivell més baix des de novembre passat. Una de les raons és perquè s'esperen taxes més baixes.

A més, el governador de la Reserva Federal, Jerome Powell, parlarà a Chicago amb un debat sobre "el paper dels consells d'administració a les grans firmes financeres" en la Conferència de Grans Bancs.

Als mercats del Vell Continent, les borses també han superat el conflicte amb Corea del Nord, ja que els índexs principals europeus cotitzen amb pujades del 0,5% de mitjana. En el cas d'Espanya, l'IBEX 35 ha recuperat els 10.200 punts gràcies a pujar un 0,6%.

Al mercat de les divises, l'euro corregeix en el seu canvi contra el dòlar després d'arribar a tocar màxims de gener de 2015, per sobre dels 1,2070 'bitllets verds'. Aquesta jornada, la divisa comunitària cau un 0,3% fins als 1,1938 dòlars.

A aquesta hora, Goldman Sachs (1,32%), Cisco Systems (1,11%) i Walt Disney (+0,72%) lideren els avenços en el Dow Jones, mentre General Electric (-1,06%), UnitedHealth (-0,66%) i Travelers (-0,62%) se situen a la part baixa de la taula.

Noticias relacionadas

contador