• La primera lectura del PIB es va situar en un creixement del 2,6%
  • L'economia nord-americana va pujar un 1,4% durant el primer trimestre de l'any
usa, america, liberty, statue, eeuu, us

L'economia nord-americana ha crescut un 2,7% durant el segon trimestre de l'any. La segona estimació del PIB realitzada per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica ha complert amb el que esperaven els analistes de Reuters. Aquest augment és una dècima més gran que la registrada a la primera estimació (+2,6%). A més, aquest creixement és més gran que el registrat durant el primer trimestre, quan l'economia dels EUA va pujar un 1,4%.

L'economia nord-americana va créixer més ràpid del que es pensava inicialment durant el segon trimestre i ha registrat el seu ritme més alt en més de dos anys, i hi ha indicis que l'impuls es va mantenir al començament del tercer trimestre. La revisió a l'alça del ritme de 2,6% reportat el mes passat reflecteix un robust despesa de consum, així com una forta inversió empresarial.

Amb l'acceleració del PIB durant el segon trimestre, l'economia va créixer 2,1% durant la primera meitat de 2017. Això va ser més que l’1,9% assenyalat a la primera revisió.

La despesa del consumidor, que representa més de dos terços de l'economia dels EUA, va créixer a una taxa de 3,3%, el més alt en un any. Un pujada que també és més gran que la de la primera revisió, situada al 2,8% registrat al juliol i va representar la major part de la recuperació del creixement econòmic durant el segon trimestre.

Però la major despesa dels consumidors es va produir a costa de l'estalvi enmig dels lents guanys salarials. La taxa d'estalvi va caure a 3,7% des de 3,9% el primer trimestre.

No obstant això, les llars no poden seguir depenent indefinidament dels estalvis per finançar el seu consum. Tot i l'acceleració de la despesa dels consumidors, la inflació seguirà sent benigna durant el segon trimestre.

La mesura d'inflació preferida de la Fed, l'índex de preus de les despeses de consum personal (PCE), excloent-ne els aliments i l'energia, va augmentar a una taxa del 0,9 per cent com se’n va informar anteriorment.

La inversió en inventaris va tenir un efecte neutral sobre el PIB del segon trimestre, com se’n va informar anteriorment.

L'economia fa vuit anys que està creixent des de la recessió de 2007-09, impulsada pel mercat de treball més fort en anys. Els Estats Units ha afegit 16,6 milions de nous llocs de treball des de 2010 per portar la taxa d'atur a un mínim de gairebé 16 anys de 4,4%. El ritme de creixement de l'ocupació també suggereix que l'economia no està demostrant signes de deteriorament.

Noticias relacionadas

contador