wall-street-cloture-en-baisse

Wall Street rebota un 1% aquest dimecres després de la marxa enrere de Donald Trump. El president estatunidenc, que va abandonar recentment l'hospital després de donar positiu per coronavirus, va deixar caure que abandonava les negociacions per a un pla d'estímuls que tots esperaven... i una hora més tard, es desdiu i urgeix el Congrés a aprovar-lo com més aviat millor (amb les seves condicions).

  • 37.775,38
  • -

"Si em demanen signar un paquet de mesures que inclogui xecs d'ajudes de 1.200 dòlars per als nostres ciutadans immediatament, el signo ara mateix, M'estàs escoltant, Nancy?", així es va expressar Trump la nit del dimarts dirigint-se obertament a Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra dels Representants dels EUA.

En un tuit posterior, el mandatari nord-americà es va referir a altres mesures que recolzaria per a rellançar indústries concretes com la de les aerolínies o els petits negocis, però concedint-los un finançament menor que la proposta en un primer moment pels demòcrates.

Seguint amb la política monetària, el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, ha tornat a advocar per "treballar braç a braç" entre el banc central i el Congrés. "La recuperació serà més forta i més ràpida si la política monetària i la política fiscal continuen treballant braç a braç fins que l'economia estigui fora de perill", assegurava aquest dimarts el banquer central.

En matèria empresarial, Apple ha anunciat un nou esdeveniment el 13 d'octubre, en el qual excepte que hi hagi cap sorpresa presentarà davant el món el seu nou iPhone 12. De moment, els títols de la tecnològica cotitzen amb un repunt de l'1,3% després de conèixer-se aquesta notícia.

ALTRES MERCATS

Al mercat de matèries primeres, el barril West Texas, de referència als Estats Units, cotitza en aquests moments amb una correcció que ronda el 2,5% i cau per sota dels 40 dòlars. Per part seva, al mercat de divises, l'euro es revalora un 0,35% i es canvia a 1,1774 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo estatunidenc a deu anys se situa en el 0,77%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex cau moderadament després del rampell i la posterior marxa enrere dialèctica de Trump. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat en verd. excepte pel Nikkei japonès i el compost de Xangai xinès. L'índex més alcista ha estat S&P/ASX 200 australià, que ha celebrat el pla de recuperació que pretén impulsar el Govern de Scott Morrison.

Noticias relacionadas

contador