bandera eeuu 1200x800

Pujades en Wall Street aquest dilluns després del tancament alcista de divendres i després dels guanys aconseguits durant una setmana que va estar marcada per la pujada de tipus de la Reserva Federal (Fed) i la complicada situació que travessa el sector bancari que segueix preocupant els inversors. Tot i que en aquesta jornada està liderant el rebot de la mà de First Republic (+25%), Zions Bancorporation (+9%) i KeyCorp (+8%).

  • 17.430,50
  • -0,55%

El Nasdaq va tornar a ser l'índex més alcista, ja que els inversors s'han refugiat en els valors tecnològics davant de la crisi de confiança que està generant el sector financer.

FIRST CITIZENS COMPRA ELS DIPÒSITS I PRÉSTECS D'SVB

Així, els bancs continuen centrant l'atenció del mercat, i la principal notícia d'aquest dilluns és que First Citizens Bank ha acordat comprar els dipòsits i préstecs de la fallida Silicon Valley Bank (SVB), segons ha anunciat aquest dilluns la Corporació Federal d'Assegurances de Dipòsits (FDIC) dels Estats Units.

"Les 17 antigues sucursals de Silicon Valley Bridge Bank, National Association, obriran com a First-Citizens Bank & Trust Company el dilluns 27 de març del 2023", va dir l'FDIC en un comunicat.

"Els clients de Silicon Valley Bridge Bank, National Association, han de continuar utilitzant la seva sucursal actual fins que rebin la notificació de First-Citizens Bank & Trust Company que les conversions de sistemes s'han completat per permetre el servei complet a totes les altres sucursals".

L'FDIC ha remarcat que els dipositants de Silicon Valley Bridge Bank, National Association, es convertiran "automàticament" en dipositants de First Citizens Bank i que tots els dipòsits assumits pel banc amb seu a Raleigh (Carolina del Nord) seguiran sent assegurats per l'FDIC fins al límit de l'assegurança.

FIRST REPUBLIC SEGUEIX AL FOCUS

Una altra de les entitats que segueix a l'ull de l'huracà és First Republic Bank. Després d'un primer rescat de 30.000 milions de dòlars per part dels grans bancs dels EUA i les notícies que indiquen que s'està negociant una segona injecció de capital a l'entitat amb seu a San Francisco, Bloomberg ha informat que les autoritats dels Estats Units estan considerant ampliar el programa de préstecs d'emergència per a bancs, cosa que podria donar a First Republic més temps per apuntalar la seva liquiditat.

Així mateix, i segons ha destacat CNBC, la sortida de dipòsits des dels bancs regionals a les grans entitats sembla que s'ha desaccelerat durant els darrers dies, encara que la situació podria canviar a causa de la incertesa que hi ha al voltant del sector bancari.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'agenda econòmica, divendres es publicarà el deflactor PCE del febrer, la mesura d'inflació preferida pel banc central nord-americà, i que també oferirà noves perspectives sobre les pressions inflacionistes als Estats Units.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,33% (69,49 dòlars) i el Brent avança un 0,36% (75,26 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,07% (1,0765 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,66% (1.970 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 3,423% i el bitcoin puja un 0,06% (27.867 dòlars).

Noticias relacionadas

contador