dl svb silicon valley bank logo collapse us usa united states of america california technology lender logo 2
Sharecast graphic / Josh White

First Citizens Bank ha acordat comprar els dipòsits i préstecs del fallit Silicon Valley Bank (SVB), segons ha anunciat aquest dilluns la Corporació Federal d'Assegurances de Dipòsits (FDIC) dels Estats Units.

"Les 17 antigues sucursals de Silicon Valley Bridge Bank, National Association, obriran com a First-Citizens Bank & Trust Company el dilluns 27 de març del 2023", va dir l'FDIC en un comunicat.

L'FDIC estima que el cost de la fallida d'SVB per al Fons d'Assegurança de Dipòsits serà d'aproximadament 20.000 milions de dòlars

"Els clients de Silicon Valley Bridge Bank, National Association, han de continuar utilitzant la seva sucursal actual fins que rebin la notificació de First-Citizens Bank & Trust Company que les conversions de sistemes s'han completat per permetre el servei complet a totes les altres sucursals".

L'FDIC ha remarcat que els dipositants de Silicon Valley Bridge Bank, National Association, es convertiran "automàticament" en dipositants de First Citizens Bank i que tots els dipòsits assumits pel banc amb seu a Raleigh (Carolina del Nord) seguiran sent assegurats per l'FDIC fins al límit de l'assegurança.

El 10 de març del 2023, Silicon Valley Bridge Bank, National Association, posseïa aproximadament 167.000 milions de dòlars en actius totals i uns 119.000 milions de dòlars en dipòsits totals. La transacció d'avui inclou la compra d'uns 72.000 milions de dòlars dels actius de Silicon Valley Bridge Bank, National Association, amb un descompte de 16.500 milions de dòlars. Aproximadament 90.000 milions de dòlars en valors i altres actius romandran a l'administració judicial a disposició de l'FDIC. A més, l'FDIC ha rebut drets de revaloració d'accions ordinàries de First Citizens amb un potencial valor de fins a 500 milions de dòlars.

L'FDIC i First Citizens Bank han fet una transacció de pèrdues compartides sobre els préstecs comercials que va adquirir de l'antic Silicon Bridge Valley Bank, National Association. L'FDIC, com a administrador judicial, i First Citizens compartiran les pèrdues i les possibles recuperacions dels préstecs coberts per l'acord de pèrdues compartides. Es preveu que la transacció de pèrdues compartides maximitzi la recuperació dels actius en mantenir-los al sector privat. També s'espera que la transacció minimitzi les pertorbacions per als clients de préstecs. A més, First Citizens Bank assumirà tots els contractes financers qualificats relacionats amb els préstecs.

L'FDIC estima que el cost de la fallida de Silicon Valley Bank per al Fons d'Assegurança de Dipòsits (DIF) serà d'aproximadament 20.000 milions de dòlars. El cost exacte es determinarà quan l'FDIC posi fi a l'administració judicial, ha indicat.

L'FDIC va crear el Silicon Valley Bridge Bank, National Association, després del tancament del Silicon Valley Bank pel Departament de Protecció i Innovació Financera de Califòrnia. Tots els dipòsits -assegurats i no assegurats-, la pràctica totalitat dels actius i tots els contractes financers qualificats del Silicon Valley Bank es van transferir al banc pont. L'objectiu de la creació del Silicon Valley Bridge Bank, la National Association, era donar temps a l'FDIC per estabilitzar l'entitat i comercialitzar-ne la franquícia.

contador