credit suisse 20230315133913

El Banc Nacional Saudita (BNS), principal accionista de Credit Suisse fins a la compra per part d'UBS, ha acceptat la renúncia "per motius personals" d'Ammar Abdul Wahed Al-Khudairy, president del consell de l'entitat àrab i els comentaris dels quals sobre el banc helvètic es poden considerar el detonant de la crisi que va desembocar en la venda de l'entitat.

A més, el fins ara conseller delegat del banc, Saeed Mohammed Al-Ghamdi, passarà a ser des d'avui nou president del consell del BNS, mentre que Talal Ahmed Al-Khereiji ocuparà de manera interina el lloc de conseller delegat.

La dimissió d'Al-Khudairy es produeix pocs dies després que, a mitjans de març, declarés a Bloomberg que era improbable que el BNS augmentés la seva participació a Credit Suisse, cosa que va enfonsar els títols del prestador europeu. El llavors president del BNS va dir que el banc saudita no intercediria "per moltes raons fora de la raó més simple, que és regulatòria i estatutària".

Els comentaris van avivar el pànic dels inversors, i van provocar que els títols de Credit Suisse es desplomessin un 24% durant aquesta sessió, tot i que el que havia declarat en si no era res de nou, ja que Al-Khudairy estava reiterant la postura anterior del BNS que no tenia intenció d'ampliar la seva participació més enllà del 9,9% que ostentava com a accionista més gran de Credit Suisse. Tot i això, el moment en què va fer aquestes declaracions, en plena crisi financera nord-americana, va propiciar el fort i negatiu impacte.

El banc suís va ser adquirit pel rival de Zuric, UBS, el 19 de març per 3.000 milions de francs suïssos, en una unió negociada a última hora pel govern suís. El BNS va perdre aproximadament el 80% de la seva inversió en Credit Suisse -més de 1.000 milions de dòlars- durant l'adquisició, ja que UBS va pagar als accionistes un preu fortament rebaixat de només 0,76 francs per acció segons els termes de l'acord de rescat.

Noticias relacionadas

contador